Finn L & Davidsen med ny visuel identitet

Tirsdag 12. marts 2019 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Finn L & Davidsen med ny visuel identitet
Lasse Houengaard - Foto Claus Sall

Finn L & Davidsen med ny visuel identitet
Det nye logo
Haslev: Finn L. & Davidsen A/S, der har hovedkontor på Finlandsgade 13 i Haslev, blev etableret i 1932 - dengang hvor verdensøkonomien havde det allerværst.


Men der er sket meget siden da, og den sjællandske installatørvirksomhed udruller i disse dage en ny visuel identitet med bl.a. nyt logo, som skal underbygge den udvikling, virksomheden har gennemgået særligt indenfor de seneste år.

- For et år siden lagde vi en strategisk plan for FLD, som ser ind i næste årti. En ny visuel identitet er et af de strategiske tiltag, som skal klæde os på til fremtiden, fortæller ejer Lasse Houengaard.

Solide danske håndværkstraditioner har altid været en integreret del af virksomheden. Men Lasse Houengaard ser nu tiden inde til at kombinere traditionerne med den nytænkning og parathed, som kendetegner en stor del af den installatørvirksomhed, FLD har udviklet sig til.

- Jeg plejer at sige, at den, der lever stille, lever godt. Det har vi gjort i mange år. Levet stille og levet godt. Men nu har vi nået en størrelse og erfaring, hvor vi ikke længere behøver eller vil leve stille. Til gengæld vil vi altid leve vores eget liv uafhængigt af andre sammen med vores kunder, for det er sådan, FLD er.

Den nye identitet underbygger også den interne forandringsproces, FLD har gennemgået. En hel del interne procedurer er gået efter i sømmene, og man har øget fokus på vigtige elementer som kommunikation, brugerhåndtering og kvalitetsstyring ved byggesager og rammeaftaler. Det har medført en øget interesse for virksomheden hos bl.a. kommuner, boligforeninger og rådgivere.

- Vi bliver oftere inviteret med til forhandlingsbordet og opfordret til at afgive tilbud. Tidligere har vi måske fået sager på baggrund af vores relationer. Nu er det vores ekspertise, der gør det, siger Lasse Houengaard om den positive tendens FLD oplever.

Vi er og hedder stadig Finn L. & Davidsen
En del af processen har været en nytænkning af installatørvirksomhedens genkendelige og traditionsrige logo. Det nye logo er blevet til i tæt samarbejde med det grafiske designbureau vahle+nikolaisen.

Fra projektets opstart har det stået klart, at det nye logo skulle signalere en strømlinet og nytænkende håndværksvirksomhed - med respekt for historien. Den ene halvdel af vahle+nikolaisen, Per Nikolaisen, udtaler om tankerne bag logoets udformning:

- Det nye logo er skabt med respekt for det tidligere logo, men i en moderniseret og forenklet form. De skrå linjers ens hældning giver balance og skaber et stramt look.

Lasse Houengaard tilføjer:
- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi ikke skifter navnet, men logoet. Vi er og hedder stadig „Finn L. & Davidsen”, men vi er nødt til at tilpasse os den størrelse og viden, vi har i dag.

En ny visuel identitet med nyt logo medfører som bekendt en større intern arbejdsgang, hvor alt gennemgås og designes på ny. Men det glæder Marketing- og udviklingschef, Louise Heegaard:

- Vi er på vej ind i et nyt perspektiv, hvor vi tænker større - og hvor vi tør at gå efter det, der ligger foran os. Vi vil ikke nøjes. Vi vil udfordre normerne, som er så indgroet i branchen, og se FLD vokse, ligesom vi ser vores medarbejdere vokse. For et år siden tog vi hul på en ny rejse, og et nyt logo er en af hovedstationerne, som vi nu passerer. Vi ser det som en investering i fremtiden og i vores medarbejdere.

Virksomheden beskæftiger cirka 160 medarbejdere.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst