Kendt tv-vært fortalte om livet med sin demente mor

Torsdag 28. februar 2019 kl. 14:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kendt tv-vært fortalte om livet med sin demente mor
Michèle Bellaiche fortalte om livet med sin demente mor

Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter (ØDA), afholdt i tirsdags et velbesøgt foredrag med Michèle Bellaiche på Faxe Sundhedscenter.

Op mod 400.000 danskere er nære pårørende til en person, der har en demenssygdom. Michèle Bellaiche har været én af dem. I foredraget „Pårørende til dement mor” fortalte hun åbent om, hvordan hun opdagede sin mors begyndende tegn på demens.

98 borgere gæstede Faxe Sundhedscenter i sidste uge, for at høre Michèle Bellaiche, kendt fra Godmorgen Danmark og dokumentaren „Når hjernen svigter”, fortælle om sit liv med en demensramt mor. I det ærlige, sårbare og ikke mindst rørende foredrag kommer publikum helt tæt på de svære situationer og følelser, der kan fylde hos pårørende til demente.

- Mor begyndte at glemme vores aftaler, gentage sig selv og opdigte historier. Pludselig fortalte hun om den gang hun havde været i Afghanistan, men vi vidste jo godt alle sammen, at hun aldrig havde været der, fortalte Michèle. Hun og hendes familie benægtede i lang tid at moderen havde hukommelsesproblemer.

Demens rammer ofte personer over 65 år, men ses også ned i 40 års alderen. Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens lever 89.000 person med demens i Danmark, hvoraf ca. 600 er bosiddende i Faxe Kommune. Det er en sygdom mange på den ene eller anden måde har haft inde på livet.

Til foredraget fik publikum konkrete tips til, hvordan man kan hjælpe den demente og sig selv til en bedre hverdag med færre bekymringer og frustrationer.

- Mange pårørende oplever at miste overskuddet i hverdagen pga. det store pres der bliver lagt på deres skuldre. Vi oplever ofte at de pårørende selv har brug for et frirum, hvor de har mulighed for at komme ud med nogle af deres frustrationer, fortæller demenskonsulent, Anne Nerup fra Faxe Kommunes demensteam.

Det var det tværkommunale Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter (ØDA) der stod bag arrangementet.

- Med et arrangement som dette håber vi at kunne nedbryde tabuet om det, at have en demenssygdom. Vi håber at foredraget vil give publikum ny viden om demens, som gør at de søger hjælp tidligt i et eventuelt sygdomsforløb. På dem måde kan vi hjælpe både den demensramte og den pårørende bedst muligt, fortæller ØDAs projektleder, Anne Hardis.

ØDA tilbyder åben anonym rådgivning i kommunerne Stevns, Køge og Faxe. Her kan man henvende sig fysisk eller telefonisk, hvis man er bekymret for sig selv eller en i ens omgangskreds.

Tilbuddet er uvisiteret og alle er velkomne. ØDAs Faxe-afdeling ligger på Faxe Sundhedscenter. Find flere informationer på de tre kommuners hjemmeside under „Demens”.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst