Tak kære forældre i Haslev, Faxe og omegn

Torsdag 21. februar 2019 kl. 11:20

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tak kære forældre i Haslev, Faxe og omegn
Indlæg af:
Rasmus Eliasen,
lærer i tysk og historie på MSG Haslev Gymnasium


Tak kære forældre i Haslev, Faxe og omegn, fordi I har sådan nogle søde og dygtige børn

Til alle tider har ældre generationer følt et behov for at kalde ungdommen for doven, forkælet og uansvarlig, og det findes bestemt også i 2019. Det er slet ikke et billede, jeg kan genkende hos eleverne på MSG Haslev Gymnasium.

Der findes nemlig et gymnasium i Danmark, hvor unge mennesker går hen til læreren og siger tak for i dag, eller sågar tak for en god time, når man har afsluttet undervisningen, uanset hvor lang dagen har været, eller hvor mange timers svært stof eleverne er blevet udsat for.

Der findes et gymnasium i Danmark, hvor man aldrig har hørt om nedværdigende putte-ritualer, og hvor elever respekterer og omgås hinanden på tværs af årgangene.

Der findes et gymnasium, hvor lærerne kender hinandens elever, og hvor rektor er på fornavn med alle, og hvor der altid er nogen, der kan optræde eller spille musik. Hvor ens skjulte talenter kan få lov at vokse, fordi man godt må turde at udfordre sig selv, og fordi der er plads, rum og muligheder til at gøre det.

Der findes et gymnasium, hvor elever i 3g igen i år trodser både egne og andres forventninger og løfter sig op på et niveau, hvor de pludselig kan lave komparative diskursanalyser af Martin Luther King og Malcolm X-taler, analysere Yemen-konflikten ved hjælp af teorien om regionale sikkerhedskomplekser eller diskutere, hvorvidt Mearsheimers teori om stormagtsrelationer kan bruges som forklaring på USA og Kinas nuværende konflikt. Og mange af eleverne gør det hvert år til 12-taller, så vores eksamenssnit kan sammenlignes med store byers gymnasier.

Det er vores gymnasium, det er jeres gymnasium, og det findes, fordi I forældre år efter år sender jeres dygtige, arbejdsomme og ansvarlige børn og unge herhen. Dem kan I godt være stolte over. Så tusind tak for det.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lægens bord
- Mere trafikpolemik
- Magtens tredeling stinker i det åbne land
- Mere støtte til lokalaviser er nødvendig
- DF-virkelighedsforvanskning? Døm selv…
- Udligningsreform med mangler
- Socialdemokratisk trafikpolemik eller DF-virkelighedsforvanskning?
- Den økonomiske situation i Faxe Kommune
- Socialdemokratisk trafikpolemik
- Øgede udgifter på skoleområdet
- Økonomi og frugtsalat
- Dårlig økonomi i Faxe Kommune
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst