Verdens Gang: Ha’ antennerne ude...

Tirsdag 26. februar 2019 kl. 07:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang: Ha’ antennerne ude...
Der var en gang.. Antenneforeningens formand Niels Svane og Kabelplus’ Henrik Lind giver hinanden hånden

Verdens Gang: Ha’ antennerne ude...
Aksel Wolter
Verdens Gang leveres af
Aksel Wolter.

Er du til Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening eller Fibia?

Nu behøver du ikke længere at vælge. Antenneforeningen har tidligere talt Fibias produkt / fibernet ned og har indgået en kontrakt med Kabelplus. Den vil de nu bryde, for at indgå en ny med Fibia, hvis medlemmerne af foreningen stemmer ja på en ekstraordinær generalforsamling d. 12 marts.

Kabelplus skulle levere Bredbånd fra den 1. september 2019 og 4 år frem. De har indgået en skriftlig og bindende aftale om dette med bestyrelsen for Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening. Denne kontrakt vil bestyrelsen nu gerne ophæve.

Denne kontraktophævelse er Kabelplus ikke tilfreds med, og har derfor husstandsomdelt en folder, hvor de fortæller om fordelene ved at være kunder hos dem. Det har fået Antenneforeningen til at skrive følgende kommentar på deres hjemmeside:

„Kabelplus har uddelt en folder til de fleste husstande, hvis udseende og indhold vi tager kraftig afstand fra. Den så i sit layout ud, som om den kom fra antenneforeningen, hvilket bestemt ikke passer. Kabelplus har misbrugt vores nabo, Præstø Antennelaug i sin folder, og Præstø Antennelaug afviser at have givet tilladelse her til. Endvidere er Præstø Antennelaugs programflade slet ikke sammenlignelig med Fibias programflade. Kabelplus har alene delt denne folder ud for at misinformere vores medlemmer. “

På samme hjemmeside oplyses det, at der er 2492 medlemmer p.t. Hvert medlem betaler 10 kroner pr. måned til foreningen. Det giver på årsbasis en indtægt på 299.040 kr.

Hvad med foreningens anlæg i fremtiden? Når man modtager internet og måske tv via Fibias fibernet, bliver antenneforeningens eksisterende anlæg / kabler vel overflødige?

Mens mange betaler 2.000 kr. for tilslutning til Fibia, tilbyder Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening gratis tilslutning til sine medlemmer. Hvordan kan det lade sig gøre?

Er De forvirret. Hvad med aftalen med Kabel plus??

Hvem skal betale erstatningen?
Kabelplus har opgjort et foreløbigt erstatningskrav på 8,2 mill. mod Antenneforeningen for kontraktbrud.

Hvem skal eventuelt betale? Er det medlemmerne eller Fibia? Har Fibia midler til det? Og hvem er de?

Fibia er et selvstændigt selskab under Seas / NVE, hvor Seasdirektør er formand for bestyrelsen. De er selvfølgelig interesseret i at få adgang til mere end 2.400 medlemmer. Fibia har på intet tidspunkt givet overskud, fordi der er brugt store summer til nedlægning af fiberkabler. Bliver SEAS / NVEs andelshavere i sidste ende dem, der kommer til at finansiere et erstatningskrav fra Kabel Plus?

Det er svært at finde ud af, hvordan vi som forbrugere er stillet i denne strid, hvor Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening fisker i rørte vande mellem 2 udbydere af bredbånd og tv. Men er der overhovedet reel konkurrence?

Cheføkonom i forbrugerrådet, Martin Salamon, udtaler sig på Finans.dk, at konkurrencen på Bredbånd ikke fungerer.

Frygten for prisstigninger på længere sigt, når et enkelt selskab som Fibia får monopolstatus i landområderne, ligesom TDC / You See har det i de større byer, er berettiget.

Med etablering af et nyt 5G net, hvor streaming er i højsædet, bliver fiberkabler og andre kabler måske overflødige i den nærmeste fremtid?

Hua Wei = Hvem Ved??

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst