Studierejse til Israel og Palæstina

Torsdag 21. februar 2019 kl. 09:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Studierejse til Israel og Palæstina
Studierejse til Israel og Palæstina
En Haslev-gruppe inviterer på studietur til Israel og Palæstina, med tilmeldingsfrist den 15. marts.

Rejsedeltagerne besøger blandt andet landsbyen Beit Sahour nær Betlehem, som Haslev har flere relationer til.

Rejsen giver bliver blandt andet en unik mulighed for at komme helt tæt på hverdagslivet i Beit Sahour på Vestbredden, hvor både kirken og Vestskolen i Haslev har nære forbindelser.

- Vores gode lokale relationer vil være værter for os og vise os rundt i de dage, hvor vi er på Vestbredden, fortæller sognepræst Ole Bjerglund Thomsen, der fra starten var en del af initiativet til venskabsrelationen med den lokale kristne menighed.

- Vi besøger deres kirke og oplever en græsk-ortodoks gudstjeneste på palæstinensisk jord. Efterfølgende inviterer medlemmer af menigheden os indenfor i deres eget hjem, fortæller Ole Bjerglund Thomsen.

Relationen mellem de to kirker i Haslev og Beit Sahour er siden blevet fulgt op af udvekslingsprojekter på de to byers skoler. For eksempel har 5.A på Vibeengskolen i længere periode udvekslet breve med en klasse på den lokale skole i Beit Sahour.

- Vi besøger skolen og bliver vi vist rundt i klasseværelserne og møder elever og lærere. Vi får et indblik i en dagligdag, der på meget konkrete måder er fundamentalt anderledes end vores egen, fortæller journalist Rasmus Birkerod, der er guide på rejsen.

Han arbejder ofte i området som guide og er kommet der siden han boede fast i Israel i 1996. I dag arrangerer han blandt andet studierejser, sognerejser og efteruddannelsesrejser til Israel/Palæstina.

November-tur
Ekspeditionen finder sted 21. til 28. november og går også til Negevørkenen, Det Døde Hav og Jerusalem, hvor rejsedeltagerne skal opleve Oliebjerget, Getsemane Have, Golgata, Grædemuren, Via Dolorosa og meget mere.

En brochure med rejseprogram og yderligere information findes på tryk i Kirkehuset og ligger tilgængelig på Haslev Kirkes hjemmeside www.haslevkirke.dk.

Info-møde
Der kan være mange spørgsmål, når man overvejer en rejse i Mellemøsten. Derfor tilbydes alle interesserede at deltage i et informationsmøde om rejsen søndag den 3. marts kl. 12.00-12.30 i Haslev Kirke.

Her kan man deltage helt uforpligtende, hvis man ønsker at høre mere om turen, og man kan møde guide Rasmus Birkerod samt de af kirkens præster, som deltager. Kontakt også gerne Rasmus Birkerod direkte på tlf. 3027 2319.

Prisen er 14.900 kr. og inkluderer fly, hotel, bus, entrebilletter, morgenmad og aftensmad. Tilmeldingsfrist er 15. marts og sker direkte til Haslev Kirkes kirkekontor.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst