Ildsjæle - Faxe Ladeplads Idrætsforening

Tirsdag 26. februar 2019 kl. 09:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle - Faxe Ladeplads Idrætsforening
Tom Hammer er her flankeret af fra venstre Pette, Christian, Luca og Lucas, Johs, Isabella og Pusle

Ildsjæle - Faxe Ladeplads Idrætsforening
Aktører fra Faxe Ladeplads Skater Crew
Faxe Ladeplads Idrætsforening - et foreningsmekka: I Faxe Ladeplads holder man også Nytårstaffel. Hvert år mødes samtlige foreninger kort efter Nytår, hvor man så fremlægger hvilke begivenheder, man har tænkt sig at lave i det nye år.

Så koordineres alle aktiviteter, således at uheldige sammenfald undgås.

Ildsjælen Tom Hammer fra FLI, Faxe Ladeplads Idrætsforening, fortæller om hvordan man har skruet idræts- og fritidslivet sammen i kystbyen med små 2900 indbyggere, hvoraf 370 er medlemmer i FLI.

FLI fungerer som en paraply hvorunder 5 afdelinger lever gode liv med vidt forskellige aktiviteter - alle med en profil der signalerer breddeidræt for de fleste og i alle aldre.

Fodbold, badminton, bordtennis, petanque eller gymnastik og fitness - alle nyder godt af de gode rammer i FLIs klubhus, hvor der er god plads og et lille cafeteria - selvfølgelig drevet ved frivillig hjælp.

Hver afdeling har sit særkende. I badminton har man både et såkaldt „miniton” projekt med forældre/børn fjerbold - og i den anden ende af skalaen 60+ badminton, hvor de mere rutinerede fyrer den af med tårnhøj aktivitet.
Aktivitet er der også i bordtennisafdelingen, hvor de 12 borde bliver brugt flittigt. Bordtennisfolket drager så hvert år på tur med bat og højt humør. Beograd, Sarajevo eller Pilzen kan bare komme an.

Om det er de barske forhold ved kysten eller hvad må stå uvist. Petanque forestiller man sig jo normalt er noget med gamle mænd under skyggefulde træer og varmere himmelstrøg, men ikke hos FLI Petanque afdeling. Her spilles udendørs året rundt - i al slags vejr og 3 gange om ugen.

I gymnastik og fitness afdelingen lægger man vægt på at have gode instruktører. Det kan godt være, at man dyrker breddeidræt, - men derfor kan det jo godt gøres spændende at deltage i, og det arbejder man så for.

De tætte relationer i Faxe Ladeplads udmøntes også i et samarbejde med HabitusHuset Sølyst, som er et døgnbemandet tilbud til unge mennesker med autisme. Hver søndag formiddag kan de deltage i fodboldtræning hos FLI,- og det har været så positivt, at der arbejdes på at tilføje flere træningsdage.

Tom Hammer - her og der og alle vegne
Tom Hammer er her der og allevegne. Selvfølgelig er der også etableret et samarbejde med Hylleholt Skole, hvor FLI f.eks. har stået for undervisningen i idræt i en måned. Et samarbejde der kun udbygges, og hvor kommunen skal have kredit for at have understøttet med lidt finanser.

Det er også Tom, der lige finder tid til at prøve med lidt streetfodbold og streetbasket - det skal man da have!

I 2017 fyldte FLI 90 år. Det lykkedes at få DBU´s Old Boys Landshold til at stille op. Tom understreger at han især var glad for at hele 1500 tilskuere havde fundet vej til stadion - selvfølgelig med fri entré!

Men endnu større ting er sket i fortiden. Dengang Faxe Ladeplads var et hot spot for det københavnske borgerskab, som her fik frisk luft og rekreation. Selveste Josephine Baker har optrådt på Hotel Sølyst i sit berømte bananskørt.
Nyt liv i Rivierafesten

Gennem en menneskealder har Faxe Ladeplads afholdt den berømte Rivierafest. Engang kørte særtog fra København - nu er det mere ydmygt. Det vil Tom Hammer selvfølgelig gøre noget ved, så han har sat sig i spidsen for et initiativ med at få Rivierafesten op på dupperne igen.

Bag FLIs anlæg ligger en skaterbane. Aktørerne er unge mennesker, - og de har selv været med til at bygge den. Helt i samarbejdets ånd har de fået lov at benytte FLIs klubhus også.

FLSC står for Faxe Ladeplads Skater Crew. Med stor energi har de skabt sig en god ramme for deres hobby. Hvad man tror er et busstoppested, er bare et læskur, som „The Crew” har anskaffet sig og stillet op til at skærme mod det forunderlige danske vejr.

Da Haslev-Faxe Posten drager afsted er Tom Hammer i fuld gang med at træne et minihold i fodbold, mens frivillige hjælpere er i gang med at sætte bander op til aftenens indefodbold.

Der er god aktivitet i den gamle rekreationsby!

Af Mik Hagenbo


I FLI spilles der petanque året rundt

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst