Danish Agro omsatte for 33 milliarder i 2018

Torsdag 14. februar 2019 kl. 14:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Danish Agro omsatte for 33 milliarder i 2018
Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro
Karise: En langstrakt tørke fra april til august gav udfordringer for Danish Agro koncernen, hvis hovedkontor ligger i Karise, i et ellers godt 2018.

Rent økonomisk leverede koncernen tilfredsstillende resultater i ti af årets måneder, men havde i august og september kommercielle udfordringer på grund af tørken. Den har betydet, at årets resultat før skat er på 447 mio. kr., hvilket er 166 mio. kr. mindre end sidste år. Når der ses bort fra tørken, har 2018, ifølge Koncernchef Henning Haahr, været et tilfredsstillende år.

- 2018-tørken ramte mange landmænd samt Danish Agro koncernen hårdt. Vi har forsøgt at afbøde de værste effekter gennem øget omkostningsfokus i vores forretning, og vi har hjulpet landmændene via en række tiltag - herunder lempeligere samhandelsvilkår. Vi præsterede rigtig godt i 2018 på nær i de måneder, hvor tørken havde størst effekt, siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro koncernen.

Ifølge Henning Haahr er det dog yderst positivt, at aktiviteten i koncernen er styrket i 2018.

- På trods af tørken er omsætningen realiseret med 33 mia. kr., hvilket er 1,6 mia. kr. højere end året før - en stigning på 5 %. Det skyldes dels øgede varepriser, men især øget aktivitet i alle koncernens forretningsområder. Generelt har koncernens selskaber på tværs af forretningsområderne øget sine markedsandele, og det er yderst positivt, siger han.

Bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, er meget tilfreds med den måde, der er blevet arbejdet med de vanskelige vilkår, som tørken gav i 2018:

- Bestyrelsen i Danish Agro og jeg er yderst tilfreds med den måde, Danish Agro i 2018 arbejdede professionelt med de vanskelige vilkår, som tørken gav. Der blev fundet en god balance mellem hensyn til landmanden, omkostningsfokus og fortsat videreudvikling af koncernen.

- Tørken er en begivenhed, vi ikke kan ændre på, og den skal tages seriøst. Men samtidig skal det sikres, at Danish Agro er klar til at støtte og servicere landmanden på bedste vis, når vi kigger ind i en forhåbentlig mere normal høst i 2019. De hensyn mener vi, at ledelse og medarbejdere i Danish Agro har formået at balancere på en god måde. Det er meget positivt, siger Jørgen H. Mikkelsen og fortsætter:

- Det glæder mig også, at vi på trods af tørken er i stand til at tilgodese vores medlemmer gennem overskudsudlodning. Det er et naturligt mål for os som andelsselskab, at vi er i stand til at præmiere vores medlemmer, når de økonomiske forudsætninger er til stede, slutter han.

Hovedmål for 2019
Danish Agro koncernen sætter sig høje finansielle mål for 2019. Den eksisterende forretning har primær fokus, og der skal, ifølge Henning Haahr, trækkes maksimale synergier ud af de eksisterende aktiviteter, så den samlede markedsstyrke bliver udviklet.

- Tørken vil have en effekt i første halvår af 2019, og vi justerer derfor de finansielle mål i forhold til det. Indenfor grovvareaktiviteterne i både Danmark og internationalt vil fokus være på at sikre, at vi fortsat er en konkurrencedygtig partner til landmanden. Vi skal følge udviklingen i primærlandbruget og være effektive, udnytte flere synergier på tværs af selskaber samt tilbyde den viden og service, som landmanden efterspørger. Indenfor maskinhandel skal vi i 2019 sikre yderligere fremgang i de økonomiske resultater, siger Henning Haahr, og fortsætter:

- Det er koncernens langsigtede mål at gøre vores premix- og vitaminaktiviteter til en mere global forretning og bygge videre på Vilomix’ flotte resultat fra 2018. Fokus i 2019 bliver derfor også på at analysere mulighederne for fremtidig vækst på de internationale markeder, herunder Asien. For vores fødevareselskaber vil fokus være på integration og udnyttelse af synergier i den eksisterende forretning, herunder integration af opkøbte aktiviteter samt effektivitet i driften, siger han.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
- Verdens Gang: Rend mig i traditionerne...
- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst