Haslev-band på scenen med Gasolin’-legende

Tirsdag 19. februar 2019 kl. 08:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev-band på scenen med Gasolin’-legende
Esben Hegelund, Søren Berlev og Joakim Ernst

Haslev-band på scenen med Gasolin’-legende
Søren berlev
Haslev/Næstved: Joakim Ernst fra Haslev er musiker. Han spiller i flere bands, blandt andet Loud’n’Proud, og lørdag den 2. marts spiller bandet på Kongebryg i Næstved - men Joakim syntes der skulle mere på plakaten.

Hans tanke var at Søren Berlevs band „Berlev’s Rock’n’Roll Hotel” også skulle give koncert på Kongebryg, så Joakim tog kontakt til Søren, og besøgte ham i Husum hvor han bor, har øvelokale og studie, sammen med Loud’n’Prouds trommeslager Nicklas Hylleberg.

Det var jo meget passende at Nicklas tog med, for Søren Berlev er jo trommeslager - og af de fleste kendt som Gasolins trommeslager.

Søren, Joakim og Nicklas faldt hurtigt i hak, og det blev endda aftalt, at til koncerterne på Kongebryg den 2. marts, skal Nicklas spille på Sørens trommer - så det måtte han lige øve på, for her er der tale om lidt, eller mange, flere trommer end normalt.

- Jo, der er lidt at vælge mellem. Man skulle jo nødigt gå ned på gear, siger Søren med et stort smil, da han besøgte avisen sammen med Joakim Ernst og Berlev’s Rock’n’Roll Hotels forsanger Esben Hegelund.

Berlev’s Rock’n’Roll Hotel har for nylig udgivet en ny cd og vinyl­plade „You can make it” og indleder her til marts en tourne landet rundt.

Titlen på det nye album har vist sig at være meget rammende, for det har modtaget stor ros fra anmelderne -ja, selv Thomas Treo fra Ekstra Bladet, roste „You can make it!” - og det hører virkelig til sjældenhederne.

„You can make it!” er god gedigen rock, hvor man fornemmer lidt ACDC, Rolling Stones og Zeppelin, men med en up to date lyd, og melodier man også kan synge med på.

- Men der er også tale om tekster med indhold, siger Søren Berlev, der har skrevet både tekster og melodier til samtlige numre på „You can make it!”.
Musik hele livet

Søren Berlev, der er 68 år, har spillet musik hele livet. Det startede som så mange andre med skolebands og i en teenklub i Farum.

Disciplin er vigtigt - også i musikbranchen

- Men jeg har også, da jeg var helt ung, haft helt almindeligt arbejde, og det var godt, for her lærte jeg at man skal yde noget for at få noget. Jeg lærte disciplin, og det er vigtigt også i musikbranchen. Hvis ikke man øver rigtig meget og kommer til tiden, så bliver det ikke til noget, siger Søren Berlev.

Da Gasolin startede var det ikke med Søren bag trommerne, men med Bjørn Uglebjerg, og da han stoppede i Gasolin, kontaktede de Søren, som de øvrige medlemmer Kim Larsen, Wili Jønsson og Franz Beckerlee havde hørt spille i andre bands - og det tilbud sagde Søren Berlev natruligvis ja tak til.

Ud over Gasolin har Søren Berlev blandt andet spillet solo, været med i Christianshavns Blues Band, i Midtnight Blues og i et band da han boede i Californien.

Berlev’s Rock’n’Roll Hotel består, udover Søren Berlev, af forsanger Esben Hegelund, Erik Winther og Søren Fjalland.

Esben har spillet i flere bands og har turneret en del i England, og musikken har han fået ind helt fra barnsben. Hans far er Mogens Hegelund der var en stor stjerne i 60’erne. Han var med i The Baronets der bl.a. har varmet op for The Who og Kings.

Esben Hegelund kom med i Berlev’s Rock’n’Roll Hotel da han så et opslag fra Søren Berlev, hvor han søgte en sanger til bandet.

- Det kan kun være mig, skrev Esben til Søren Berlev. Og sådan blev det, for Søren og Esben swingede godt lige fra første møde.

Loud’n’Proud
Det lokale band Loud’n’Proud består, udover Joakim Ernst, der spiller guitar, af hans tvillingebror, Simon, også på guitar, Nicklas Hylleberg, trommer, Rasmus Hansen, bas og Ida Korsbæk, sang.

Kongebryg
Berlev’s Rock’n’Roll Hotel og Loud’n’Proud kan opleves på Kongebryg på den gamle kaserne i Næstved lørdag den 2. marts. Du kan læse mere på kongebryg.dk og billetter kan bestilles på www.billetto.dk og ved indgangen - men billigst via billetto.dk

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst