Klima - fortrænge, skræmme, krise eller...

Søndag 17. februar 2019 kl. 15:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klima - fortrænge, skræmme, krise eller...
Foto: Olafur Eliason

Vindbyholt: Vi læser om det hele tiden, vi ser billeder af det. Nogle vil gøre noget ved det - andre siger det er noget pjat. Altså det om klimaet. Eller rettere klimaændringerne.

En nylig undersøgelse viser, at der er flere der mener klimaforandringer er det vigtigste emne i forbindelse med det forestående Folketingsvalg - meget vigtigere end flygtninge, som ellers har været det vigtigste emne ved mange tidligere valg.
Men hvordan forholder kunsten, filmen og litteraturen sig til klimaspørgsmålet?

Foredrag
Det kan man få svar på søndag den 24. februar mellem kl. 15.00 og 17.30 hvor Leif Hasles Hus på Vindbyholtvej 8 i Vindbyholt inviterer til oplæsning og foredrag.
Jørgen Bruhn, professor i Film og Litteratur ved Linnéuniversitetet i Växjö i Sverigem introducerer nogle af de mange måder hvorpå kunst, film og litteratur i disse år tager stilling til, lader sig skræmme af, kritiserer eller endda fortrænger de globale katastrofale klimaforudsigelser.

Der er gratis adgang til foredraget, og Leif Hasles Hus byder på kaffe og kage.

Om fonden
Forfatteren Leif Hasle testamenterede ved sin død i 2016 sin samlede formue, inklusive sin omfattende kunstsamling og sine ejendomme, til en almennyttig fond, Forfatteren Leif Hasles Fond.

Fonden har to hovedformål: „at administrere rettighederne til Leif Hasles forfatterskab på en sådan måde, at det vinder størst mulig udbredelse” samt at stille boliger til rådighed for forfattere og kunstnere ved at tilbyde dem ophold på Leif Hasles ejendom Vindbyholt på Sydsjælland.

Jørgen Bruhn, professor i Litteraturvidenskab ved Linnéuniversitetet i Växjö, Sverige, er bestyrelsens formand. Louise Svanholm, mag.art., samt advokat Henrik Karl Nielsen er de to ordinære bestyrelsesmedlemmer i fondens bestyrelse. Alle tre blev udpeget af Leif Hasle.

Fonden deler et mindre forskningsstipendie ud samt udlejer en forfatterbolig på ejendommen Vindbyholt på Sydsjælland, og udlejer samme sted tre pladser på et skriverefugie.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst