Kæmpe lokal opbakning til Special Olympics

Tirsdag 12. februar 2019 kl. 07:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kæmpe lokal opbakning til Special Olympics
Dette billede af Nellie Proustgaard og Peter Lange satte det hele i gang...

Fire lokale deltager i SPECIAL OLYMPICS WORLD SUMMER GAMES I ABU DHABI 2019

Det hele startede da Faxe Bugten - som nu er Haslev-Faxe Posten - skrev om at Peter Lange var udtaget til håndboldlandsholdet der skal deltage i Special Olympics - altså OL for handicappede.

Der var bare lige det problem at Peter Lange selv skulle betale alle udgifter - transport til landsholdssamlinger, transport til Abu Dhabi samt opholdet der nede.
Det blev Nellie Proustgaard, der ejer Taxi Rønnede, meget harm over at læse - for havde det været enhver anden idrætsudøver der var udtaget til et OL, havde vedkommende fået alt betalt - og mere til.

Hun besluttede derfor at hun ville hjælpe Peter Lange økonomisk - og da der efterfølgende blev udtaget yderligere tre idrætsudøvere fra Faxe Kommune, begyndte hun at kontakte lokale virksomheder.

- Det gav pote. De mange firmaer der er blevet kontaktet, delte heldigvis også min interesse for sport og min harme over, at deltagere i Special Olympics skal betale i dyre domme for at kunne repræsentere vores dejlige land, siger Nellie Proustgaard.

- Jeg vil gerne på spillernes og egne vegne sige mange tak for den gode modtagelse, jeg har fået, når jeg har henvendt mig og spurgt om et tilskud til turen. Der blev tilpas med penge, så alle fire spillere fik betalt, hvad de skulle, og så blev der heldigvis også en lille klat til lommepenge.

Endelig kan håndboldspillerne Ditte Laugesen og Peter Lange fra Team Faxe Håndbold samt bowlingspillerne Gustav Nielsen og Emil Ellegaard Rasch fra Haslev Bowlingklub se frem til 14 fantastiske dage i marts måned 2019 i De Forenede Arabiske Emirater.

De har været til den sidste samling i Vejen i weekenden den 26.-27. januar, hvor de blev indlogeret på Vejen Sportshotel. Det var en stor oplevelse sådan at være væk hjemmefra, og så at mødes med de 89 andre atleter fra hele Danmark, der også skal med til Abu Dhabi. Der er udtaget deltagere i 10 forskellige idrætter.

- Vores fire seje spillere skal sammen med resten af holdet mødes med 7000 andre atleter fra hele verden fordelt på 170 lande. Det bliver vildt fedt, siger Nellie.

Alle blev glade, og ikke et øje var tørt, da sponsorerne, spillerne og Nellie Proustgaard nåede det økonomiske mål, så de vil rigtigt gerne sige tak til følgende:

Venlige, private personer i vores kommune samt Faxe Kommune og fra Rønnede: Bjørn Stilladser, Bay Christensen A/S, JMM-Group, Shell, Rema 1000 og Faxe Anlæg og Belægning.

Dalby/Haslev: Cowboyfest.dk, Lions Club, Philip Lam Bilpleje, Frøsig Auto, Magic Saks Salon, i4lt, Tønden, BTB Vin og Lokalreklamer, Læderhuset, Mobil Doc og Dansk Mandskabsudlejning.

Faxe/Faxe Ladeplads: Faxe Bodega, DanskeBolig, Rotary, Citroen, Faxe Ladeplads Borgerforening, SuperBrugsen, Fl.pl.

Der er endvidere kommet bidrag fra Roskildehjælperne.dk, Havgus, LEV og Politiets Bowlingklub i Glostrup.

- Jeg vil også gerne sige mange tak til Allan og Martin Mayland Olsen fra SJEB, der tillige har sponseret de fire dragter, som alle sponsorerne skal have deres tryk på, slutter Nellie Proustgaard.

Og så vil Haslev-Faxe Posten da også lige fremhæve Kenneth Hansen fra Haslev Taxi og Nellie Proustgaard fra Taxi Rønnede, der har gjort et enormt arbejde for at skaffe de mange sponsorer.

Når spillerne kommer hjem fra denne fantastiske oplevelse, vil der blive inviteret til reception, så det vil være muligt at høre lidt om turen.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fik bilen beslaglagt
- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst