Vedrørende eventuel lukning af busrute 266

Tirsdag 5. februar 2019 kl. 10:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vedrørende eventuel  lukning af busrute 266
Indlæg af:
Henning Palm
Smedevej 4
Teestrup


Som borgere i Teestrup vil vi gerne opfordre til at busrute 266 bevares. Det er det eneste tilbud om offentligtrafik, der tilbydes i den vestlige del af kommunen. Skulle bus 266 blive nedlagt, vil Bråby, Bråby Stationsby, Skuderløse og Teestrup være uden et tilbud om offentlig trafik.

Vi har to drenge, der begge benytter bussen. Den ene til Nordskovskolen, den anden for at komme til og fra Haslev Station og videre til ungdomsuddannelse i Ringsted. Efter sommerferien vil begge drenge have behov for at komme til stationen og videre på uddannelse. Vi er ikke den eneste familie, der kommer til at stå med en udfordring, hvis området afskæres fra Haslev.

Der er pensionister i området, der ikke har bil og i dag bruger bus 266. De vil stå i en vanskeligere situation, hvis bussen nedlægges.

Alternativet skulle være Flextrafik, en markant dyrere løsning for brugerne. En tur for en voksen koster kr. 12,80 på Rejsekortet, eller kr. 24 på en billet. Fremadrettet vil vi skulle betale 36 kr. pr. tur. For de unge på ungdomsuddannelserne er transporten i dag dækket af deres buskort, som dækker hele transporten til f.eks. Ringsted. Dette kort vil ikke falde i pris, selv om servicen bliver markant ringere. I værste fald et øget udgift på ca. 1.500 kr. for hvert barn om måneden.

Bråby, Bråby Stationsby, Skuderløse og Teestrup vil i den grad være udkant i Faxe kommune.

I oplægget skriver administrationen ”En elev til eksempelvis Næstved Handelsskole skal således hjemmefra ½ time tidligere end med den nuværende betjening. En forøgelse af rejsetiden med 50%” og fastslår at det er uacceptabelt. Mener udvalget, at en forlængelse af rejsetiden på en halv time fra for eksempel Bråby, er mere acceptabel?

Det kan undre, at man vælger at løse en udfordring i en del af kommunen ved at skabe en ny i en anden del af kommunen.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Infrastruktur - grib chancen
- Undskyldning til tidligere anbragte børn
- Skarven er et grundlæggende problem
- Åbent brev til Teknik og miljø i Faxe Kommune
- Nekrolog over kirkebladet
- Bussemand...
- Enhver nyfaxianer - til anbefaling
- God vind fremover, Ivan Lilleng
- Til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen
- Bierne og blomsterne...
- Fodboldbaner med kunstgræs: Nej tak!
- Det mener René Tuekær om kunstgræsbaner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst