Åbent brev til kommunen og Bus 266

Tirsdag 5. februar 2019 kl. 10:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Åbent brev til kommunen og Bus 266
Indlæg af:
På Bråby-Skuderløse-Teestrup Lokalråds vegne:
Rasmus Bo Andersen, Formand for Bråby-Skuderløse-Teestrup Lokalråd, Skuderløse Indelukke 3, 4690 Haslev


Åbent brev til Faxe Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Vores lokale bus er truet af nedskæringer i servicen! Det må vi som lokalråd protestere imod.

Bus 266, som betjener Skuderløse- og Teestrup-området, foreslås lukket for at finansiere fortsat drift af bus 630R som bl.a. betjener borgere i Faxe Ladeplads. For mange borgere i vores lokalområde er bussen en vigtig livsnerve!

En forringelse af busservicen vil give borgerne væsentlige øgede omkostninger, forhindre børnefamilier i at få hverdagen til at hænge sammen og gøre vores landsbyområde mindre attraktivt rent bosætningsmæssigt.

Bus 266 giver lokalområdets børn mulighed for at passe deres grundskole, fritidsjob og fritidsaktiviteter. Uanset om de går i folke-, fri- eller privatskole. Vores unge medborgere er afhængige af bussen for at komme ind til stationen og videre på ungdomsuddannelserne. Vores bus giver vores ældre mulighed for at forblive i egen bolig i det lokalsamfund, hvor de bor og trives.

En flextrafik-ordning vil betyde en voldsom økonomisk merudgift for alle brugere af bussen. Fx vil en af lokalområdets børnefamilier få en merudgift på 380 % i forhold til i dag, og børnene vil givetvis miste muligheden for at tage kammerater med hjem.

Faxe Kommune er en landkommune, og byrådet har derfor også pligt til at sikre en ordentlig service til de borgere, der bor uden for kommunens største byområder. Vi hører mange af vores lokalpolitikere tale om vores lokalområde som et attraktivt sted at bo - et område, som skal udvikles og bevares. Det klinger dog noget hult, når I nu foreslår lukning af vores bus!

Vores lokalområde har gennem de seneste år oplevet mange forringelser af servicen: I har lukket vores lokale skoler, vores ældreboliger og dagplejere fra lokalområdet. Det tyder mest på afvikling - og bestemt ikke på udvikling og bevarelse. Desuden ærgrer det os, at vi som lokalråd ikke bliver hørt, når et så indgribende spareforslag for vores område bliver fremlagt.

Bevar vores bus - for alle borgere!

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Gisselfeld maltrakterer igen Møllebækken
- Hvem handler ikke på et oplyst grundlag?
- Et tilbageslag for det lokale erhvervsliv
- Hvem passer egentlig på skatteborgernes penge?
- Byrådet er selvfølgelig ikke i lommen på nogen!
- Natbus til Karise - en trist affære
- Har vi en borgmester i Faxe Kommune?
- Så lykkedes det - håber vi
- Spørgsmål til borgmester Ole Vive - igen
- Solceller og hjerneceller
- Svar til Flemming Duus
- Spørgsmål til Knud Erik Hansen og Ole Vive
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst