Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence

Mandag 4. februar 2019 kl. 12:59

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence
Indlæg af:
Kenneth Christensen
Kabelplus

Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence i Fakse, Fakse Ladeplads og Karise – koste hvad det vil! På Finans.dk kan man læse, at cheføkonom i forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon, udtaler sig om at konkurrencen på Bredbånd ikke fungerer – Kabelplus er meget enige. Kabelplus har lavet aftale om at levere Bredbånd til medlemmerne fra den 1. september 2019 og 4 år frem. Bestyrelsen for Fakse-Fakse Ladeplads har indgået skriftlig og bindende aftale om dette med Kabelplus.

Til vores overraskelse har bestyrelsen i Fakse-Fakse Ladeplads antenneforening før jul også indgået en anden aftale om levering af Bredbånd og TV fra Fibia – det kan man naturligvis ikke. Fibia, er ejet af Seas/NVE, og vi er rystede over, at et af landets største El-selskaber tromler hen over den lokale forening og Kabelplus, og herved ønsker at fjerne al konkurrence og herved sætte sig som monopoludbyder – pris, etik og moral i den sammenhæng er for SEAS/NVE og dens ledelse, ligegyldig. SEAS/NVE’s direktør er bestyrelsesformand for Fibia og derfor eksponent for den forretningsetik, der bør følge med det ansvar, man har som stor monopolvirksomhed. Kabelplus har derfor opgjort et foreløbigt erstatningskrav på 8,2 mill. mod foreningen/Fibia alene for det tab Kabelplus lider – svarende mere end 2.500 kr. pr. medlem. Antenneforeningen bør fremlægge dette erstatningskrav for medlemmerne på den ekstraordinære generalforsamling, samtidig med objektivt og fair at vise de faktiske priser for de enkelte medlemshusstande. Men værre endnu, når konkurrencen er ude af området, prissættes Internet højere end der hvor konkurrencen fungerer.

• 100 Mbit via Fibia i Fakse er prissat til kr. 279 pr. mdr. – konkurrence fra antenneforeningen forsvinder på tirsdag, hvis forslaget fra bestyrelsen stemmes igennem

• 100 Mbit via Fibia i Ishøj koster kr. 99 pr. mdr. – her er der massiv konkurrence mellem den lokale antenneforening hvor Kabelplus er leverandør, Fibia og YouSee Kabelplus kæmper for billigere priser i antenneforeningen. Kabelplus tilbyder beviseligt billigere priser, Kabelplus betaler en del af omsætning (1,1 mio kr. om året) til Fakse Fakseladeplads antenneforening og KabelPlus vil bibeholde den nuværende lokale kunde og teknisk service, dvs. lokale arbejdspladser med nærværende service. Kabelplus garanterer, at dette beløb dækker de fremtidige omkostninger til at drive foreningen.


Det er et kæmpe selvmål hvis man accepterer at nedlægge sin egen forening, priserne vil stige på sigt og man kan ikke genoprette sine gamle kabler når de først er nedlagt. Kabelplus ønsker medlemmerne skal kende hele sandheden og er tilstede i hallen fra kl. 17.00-19.00 inden generalforsamlingen starter.


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Infrastruktur - grib chancen
- Undskyldning til tidligere anbragte børn
- Skarven er et grundlæggende problem
- Åbent brev til Teknik og miljø i Faxe Kommune
- Nekrolog over kirkebladet
- Bussemand...
- Enhver nyfaxianer - til anbefaling
- God vind fremover, Ivan Lilleng
- Til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen
- Bierne og blomsterne...
- Fodboldbaner med kunstgræs: Nej tak!
- Det mener René Tuekær om kunstgræsbaner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst