Debat om fædres barsel

Tirsdag 29. januar 2019 kl. 13:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Debat om fædres barsel
Indlæg af:
Hanne Løkke Winther
Frederiksvej 5a,
Faxe Ladeplads


Alenemødre/fædre bør vælge ressourcepersoner til deres børn.

For spædbarnet er det vigtigt, at moderen ikke står alene, at der er mindst én ressourceperson, som er i stand til at støtte og hjælpe, hvis moderen bliver svækket eller måske dør. Ingen forsikringsselskaber kan sikre barnet mod de skader, som det kan forvolde.

Det er en sårbar situation at være alenemor/alenefar. Børn har behov for nære relationer, den tryghed og fleksibilitet det giver, at der er flere voksne i deres liv. Derfor er debat om delt barselsorlov vigtig. Om det er faderen, en søster, fætter eller måske en mormor er mindre væsentlig. Men den udvalgte ressourceperson bør registreres, så samfundet ved, hvem barnet kan få hjælp fra, hvis der sker alenemoderen/alenefaderen noget.

Vi er blevet individualister, fordi personlig frihed har stor værdi for os og fordi samfundet har udviklet sig, så det er muligt. Men prisen er bl.a. tab af gammeldags værdier som omsorg for slægtens svage, de unge og de gamle.

Parforhold i de unge år, hvor vi skal finde os selv, er ustabile. De unge ægteskaber ligner ofte mere en romantisk fest, end en skæbnesvanger ceremoni, hvor parterne tager et alvorligt ansvar for hinandens liv „i lyst og nød”. Alligevel er det i den periode, at vi skal leve op til livets vigtigste opgave, at få vores børn.

Når familien ikke længere er en stabil bærende kraft, må samfundet tilpasse sig. Det kræver at vi ser anderledes på forsørgerbegrebet. En alenemor/alenefar kan hurtigt blive ladt i stikken af arbejdsløshed, sygdom, ulykker, misbrug o.s.v. med det resultat, at børnene kan komme til at vokser op under vanskelige forhold, måske i ensomhed og fattigdom.

Lad debatten om fædrenes barsel, blive den debat, som vi længe har haft behov for, om vore børns krav på ressourcepersoner, et rimeligt sikkerhedsnet.© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
- Biogas - under radaren
- Vedrørende eventuel lukning af busrute 266
- Åbent brev til kommunen og Bus 266
- Kan kommunerne løfte opgaven?
- Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence
- Fakse og Fakse Ladeplads Antenneforening
- Vi ønsker ikke flere dobbelthuse i Karise
- Regeringens opholdskrav er en bombe under a-kasserne
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst