Ildsjæle i Karise Gym & Fitness

Tirsdag 5. februar 2019 kl. 09:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle i Karise Gym & Fitness
Ildsjæle i Karise Gym & Fitness
Ildsjælen Aage Sandfeld
Ildsjæle: Det er mørkt og koldt, da Haslev-Faxe Postens udsendte besøger Karise Idræts Klubs Gym & Fitness afdeling.

En ydmyg dør ind til en mellemgang er den beskedne indgang, - men så sker der noget, når man træder ind i hallen. Der er trampolinspring for de helt små fra 4 til 7 år. „Trolletramp” hedder det, og hallen er proppet med alverdens hoppemadrasser og et par store trampoliner, hvor børnene også får lov at hoppe. Alt under sikker ledelse af Aage Sandfeld Jensen.

Børnene får brændt nogle kalorier af, og da træningen er færdig kommer den store messingklokke frem. Alle bliver linet op, og hvert barn bliver spurgt, om de har lært noget i dag. Svarer de ja, får de lov at ringe med klokken - de elsker det!

Foreningsmanden
Aage Sandfeld Jensen er formand og det store omdrejningspunkt i Karise Gym & Fitness. Aage er tidligere springgymnast, - opvokset på den jyske hede i Brande, og via København endelig ankommet til Karise i 1979.

Man har spillet fodbold i Karise siden 1907. Gymnastikafdelingen startes i 1970. I 1990 startes springtræning i en såkaldt Hop­shop. Med udgangspunkt i en gammel trampolin der står i hallens lagerrum, startes efterhånden mere seriøst trampolinspring.

Typisk for Aage, bygges der på trin for trin. Med godt købmandsskab findes et par trampoliner mere, og da der er VM i trampolinspring i Brøndby, lykkes det at få fingre i en af de spritnye luksustrampoliner herfra, således at springerne i Karise kan få fornøjelse af den.

Karise Gym & Fitness er bygget op med alle mulige forskellige hold, med alverdens forskellige aktiviteter. Som f.eks. da kommunens sundhedskonsulent henvender sig med en melding om, at der er alt for mange overvægtige midaldrende mænd i kommunen. Straks opretter man et Kaptajn Vom hold under navnet „Granvoksne Mænd XL” med specialtræning to gange ugentlig. Det kan fruerne selvfølgelig ikke se passivt til - så nu vil de også være med!

I den anden ende af skalaen har man et tilbud til unge med motoriske, sociale eller fysiske udfordringer. Her får selvtilliden en boost gennem alternative aktiviteter med små grupper under navnet Hi5Kidz.

Så er der „Sanse-rollingerne”. En anden lidt anderledes aktivitet er for børn mellem 1½ og 4 år med sansemotoriske udfordringer. To specialuddannede instruktører hjælper med øvelser for børn og forældre. Fokus er på ro, nærvær og genkendelighed med mange gentagelser. Der laves sangleje, - og i det hele taget styrkes samspillet mellem barn og voksen.


En stemning af energi og entusiasme

Det er filosofien i Karise Gym & Fitness, at alle kan komme med ideer - og man er ret frisk på i det mindste at prøve det af. Der er højt til loftet og alle bliver hørt - så måske derfor oser stemningen af entusiasme og energi.

At denne opskrift er en succes fremgår af et medlemstal på ca. 500 i en by med kun 2200 indbyggere! Men samtidig går det godt i tråd med den nye økologiske bydel Permatopia, der vil bringe flere borgere til Karise - alle nye skal være velkomne.

Et af de nye tiltag er Parkour - en disciplin hvor man skal forcere en række forhindringer for at komme den korteste vej fra punkt A til punkt B. Dette foregår i et særskilt lokale på skolen lige ved siden af hallen, da alle aktiviteter selvfølgelig ikke kan være i samme hal.

Er du nyfødt, er der selvfølgelig baby gymnastik - er du lidt ældre og vild med linedance, kan du også det. En af tidens store diller er spinning. Det er på ingen tid blevet en kæmpe succes, og med helt nye cykler, er der selvfølgelig også styr på rammerne her.

Ønske: En tilbygning
Den megen aktivitet sætter selvfølgelig hele tiden krav til udbygning af faciliteter. Aage Sandfeld Jensen kunne godt tænke sig, at der kunne blive bygget lidt til de nuværende lokaler.

Han har selvfølgelig lavet de nødvendige realistiske tegninger. Især vil det være en nødvendighed med en springgrav, hvis trampolintræningen skal helt op på top niveau. Som det er nu må man køre udenbys.

Dette er også tilfældet d. 2. februar, når alle der har lyst, kan drage med til en dag med Spring, Sjov og Svøm i Haslev - selvfølgelig gratis for alle børn, og med en ydmyg pris på 20 kroner for alle andre og inkluderet saftevand og frugt!

Af Mik Hagenbo

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fik bilen beslaglagt
- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst