Verdens Gang: Lad der blive lys...

Tirsdag 29. januar 2019 kl. 07:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang:  Lad der blive lys...
Trump - en stålmur eller en tjørnehæk...

Verdens Gang leveres af Aksel Wolter.

På en grå og råkold januardag, savner man lyset. Ikke kun på det personlige plan, men her i begyndelsen af 2019, så sandelig også på verdensplan. I USA er/var 800.000 offentligt ansatte taget som gidsler, forbi en barnlig præsident, som er Det Hvide Hus’ svar på fætter BR, ikke kan få sin vilje (og opfylde et tåbeligt valgløfte ). Han står i et i et hjørne og stamper i gulvet!!!

Han er beskeden, mener han selv. Nu kan han nøjes med en stålmur. På eventyrernes tid kunne man nøjes med en tjørnehæk, men vi lever ikke længere i eventyrernes tid. Nu lever vi i de falske nyheders/løgnens, krænkelsens, beklagelsens og undskyldningens tidsalder.

Det er håbet som er så vigtigt

I Danmark er vi så priviligerede. Vi lever stadigvæk i en velfærdsstat. Danskere kan have et hårdt liv, med personlig modgang og sygdom. Men vi har stadigvæk et HÅB om, at vores liv kan blive bedre. Ting kan ændre sig, hvis man får hjælp, og gør en indsats.

Det er netop HÅBET, som er så vigtigt. Det er mangel på håb om en bedre tilværelse i deres hjemland, der gør mennesker til flygtninge og immigranter.

Hvis vi ikke kan/vil lukke dem ind i vores Dronningerige, er det vores medmenneskelige pligt (uanset om du er kristen, muslim, hindu, ateist eller asatro m.v.) at vise medfølelse overfor disse medmennesker uanset hudfarve og land.

Hvis vi først begynder at tænke på visse mennesker som andenrangs eller dæmoniserer hele befolkningsgrupper, går det galt. Det viser den nyere tids europæiske historie med al tydelighed!!

Når vi ikke har mulighed for at huse alle mennesker som endestation på deres farefulde færd, bør det være en daglig opgave for os alle, at sende en tanke med lys og håb til dem, der desperat prøver at finde et bedre liv. Vi skal bevare vores medfølelse for alle medmennesker, og ikke blive kynikere.

Ligeså selvfølgeligt som „ha´en fortsat god dag” lyder til os, i et land, der giver os denne enestående mulighed hver dag.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fik bilen beslaglagt
- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst