Spørgsmål til borgmesteren

Mandag 21. januar 2019 kl. 15:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Spørgsmål til borgmesteren
Indlæg af:
Fl. Duus Mathiesen
Møllevej 54
Kongsted


Faxe Kommune, administrationen af Natur- og Miljø området.
Set i bakspejlet så er status den, at der i en lind strøm dukker oplysninger frem i det offentlige rum om berettiget eller uberettiget kritik af Faxe Kommunes administration.

Senest har formanden for Faxe Forsynings bestyrelse og byrådsmedlem rejst tunge anklager imod forvaltningskulturen i Faxe Kommune. Samme tema er berørt i M. Saaby Nielsens indlæg i pressen under overskriften: Er sagsbehandlingen i Faxe Kommunes Natur & Miljø altid korrekt?

Jeg har selv som lodsejer og part i flere sager oplevet overraskende tilstande. Jeg har flere gange fået medhold hos klageinstans over kommunens administration og været igennem en Østre Landsretssag, hvor jeg fik fuldt medhold.
I en konkret sag er meddelelsen til Faxe Kommune, at der foreligger retsvildfarelse.

Ud fra et retssikkerheds synspunkt finder jeg på det foreliggende oplyste grundlag, at det er berettiget at stille spørgsmål til sikkerheden og kvaliteten af Faxe Kommunes administration på natur- og miljøområdet.

Jeg må imidlertid konstatere, at det har vist sig at være meget vanskeligt at trænge igennem og få svar på uklarhederne.

Derfor følgende spørgsmål til borgmester Ole Vive: Du gik som leder af det nye politiske flertal til valg på, at der skulle ryddes op i borgerbetjeningen. Du kritiserede endog den tidligere borgmester for putteri.

Ole Vive hvorfor har du ikke sikret nu efter mere end 1 år ved magten, at der er taget initiativ til opklaring?

Hvordan vil du som leder af blå blok forklare, at administrationen nu mere end et år efter systemskiftet ikke har efterlevet de af Byrådet lovligt trufne beslutninger på spildevandsområdet, specielt implementering af sporstofundersøgelser?

Som lodsejer i kommunen finder jeg det da stærkt foruroligende at læse meddelelsen fra Faxe Forsyning - ikke mindst med baggrund i alt det andet der foreligger.

Derfor borgmester Ole Vive, er tiden ikke inde til nu at få renset luften og lagt tingene klart frem, så os almindelige skatteydere kan forstå sammenhængen og ikke mindst hvad der er korrekt eller det modsatte.

I denne forbindelse vil jeg gerne have svar på om du som borgmester finder, at det er optimalt ud fra et arbejdsbelastningssynspunkt, at din kommunaldirektør indtager en dobbeltfunktion som både kommunaldirektør og formel fagdirektør for teknik og miljøområdet.

Hvis de seneste rejste kritikpunkter er korrekte, så er der da noget der tyder på, at der i en eller anden form foreligger et problem med ledelsesmæssig opfølgning i relation til den løbende sagsadministration, som muligvis kan hænge sammen med en overbebyrdet kommunaldirektør funktion.

Jeg foreslår, at du som borgmester sikrer enten:
1. At der iværksættes en hurtig uafhængig undersøgelse med udtaleret for de berørte kritiske parter, som kan danne grundlag for de nødvendige beslutninger.

2. Alternativt, at du foranlediger en for pressen fuldt tilgængelig høring om forvaltningskulturen på natur og miljøområdet i Faxe Kommunes administration.

Kort og godt der er nu så mange problemer på bordet, at der er behov for ansvarlig politisk handling.

Jeg imødeser dit svar på ovenstående.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Infrastruktur - grib chancen
- Undskyldning til tidligere anbragte børn
- Skarven er et grundlæggende problem
- Åbent brev til Teknik og miljø i Faxe Kommune
- Nekrolog over kirkebladet
- Bussemand...
- Enhver nyfaxianer - til anbefaling
- God vind fremover, Ivan Lilleng
- Til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen
- Bierne og blomsterne...
- Fodboldbaner med kunstgræs: Nej tak!
- Det mener René Tuekær om kunstgræsbaner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst