Ildsjælene i Faxe Sportsdykkerklub

Tirsdag 29. januar 2019 kl. 10:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjælene i  Faxe Sportsdykkerklub
Formanden Michael D. Christiansen

Ildsjælene i  Faxe Sportsdykkerklub
Vandhunde slår katten af tønden
En af de mere eksotiske aktiviteter i Faxe orkestreres af ildsjælene i Faxe Sportsdykkerklub.

Det er lørdag formiddag, da Haslev-Faxe Posten besøger Faxe Sportsdykkerklub i svømmehallen i Faxe. Med formand Michael Christiansen som indpisker trænes benhårdt i bassinet med diverse relevante øvelser.

Michael har selv dykket i over 30 år, og er især glad for at dykke efter skibsvrag. Som han udtrykker det, ligger der skibsvrag nok i de danske farvande til at dykke hele livet - og lidt til.

Ifølge Vragguiden.dk har han en pointe, da der er registreret over 4500 skibsvrag i de danske farvande. Michael melder, at han synes det mest spændende er at dykke til vragene fra de to verdenskrige.

Men først skal der trænes. En af de aktive, Lone Mortensen, fortæller at hun har været medlem i 30 år. Hun nyder både de spændende ture, men også den hårde træning i vinterhalvåret. Ud over en del dykningsteknik, trænes der også decideret svømmetræning. Som Lone siger: „Vi pacer hinanden, så man virkelig får trænet igennem”.

Faxe Sportsdykkerklub råder også over et klubhus i Faxe Ladeplads, hvor klubbens båd „Agnete” også sejler ud fra.

Vragdykning eller grøntsagsdykning

Med „Agnete” sejles også ud til de såkaldte naturdyk, som er tættere på kysten, og hvor oplevelsen er at studere dyre- og planteliv under havets overflade. Noget som en af vragdykkerne med et skævt smil kalder for grønsagsdykning!

Klubben rejser en del ud. Mest til Sverige og Norge, hvor vandet er mere klart end i de danske farvande, som godt kan være både kolde og mørke. Det er ganske enkelt sådan, at vandet nord for Skagen er mere klart, grundet et højere saltindhold.

Man kan jo ikke være dykker uden også at være draget af de store internationalt kendte destinationer. Her er Ægypten og det Røde Hav et populært mål og selvfølgelig tager Faxe Sportsdykkerklub også på tur dertil.

Alle kan købe noget dykkerudstyr og springe i vandet. Der er ingen lovgivning desangående. Men dykning er ikke ufarligt, så i Faxe Sportsdykkerklub lægges stor vægt på sikkerheden. Man skal have et certifikat, før man bliver kastet på det dybe vand - og det kan man så få i klubben.

Til træning i Faxe Svømmehal er også Maja på 6 år, brormand William på 9 år, og forældrene Stig og Stine. Børnene er allerede godt i gang med at dykke med snorkel. Ingen ferie i den familie, uden noget fristende vand at udforske. Mens børnene snorkler ved stranden, kan Stig af og til dyrke sin passion for vragdyk.

Træningen om lørdagen sluttes af med fælles morgenmad i klubhuset. Tirsdag aften mødes man om vinteren i svømmehallen, og om sommeren i klubhuset på Faxe Ladeplads havn. Også her er der socialt samvær efterfølgende.

Sportsdykning er både for ung og gammel. Hos juniorerne har man cirka 30 medlemmer, men kunne godt tænke sig flere. Som i al anden idræt i Danmark, presses foreningerne af efterskolerne. Ikke i sig selv, men mere at det er få, der finder tilbage til deres idræt efter at have været på efterskole i et år.

Michael Christiansen piber dog ikke. Faxe Sportsdykkerklub fungerer glimrende - og det sociale går godt i hånd med de spændende oplevelser alle medlemmerne oplever. Der er nok at tale om.

Af Mik Hagenbo


Der gøres klar til dykning i Rødehavet

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fik bilen beslaglagt
- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst