Hallo er der nogen? Hipsterne kommer

Mandag 21. januar 2019 kl. 10:06

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hallo er der nogen? Hipsterne kommer
Indlæg af:
Lars Folmann
Byrådsmedlem (DF)
Ulstrupvej 6
Tureby

København rykker sydpå og Køge kommune har opdaget det. I deres nye kommuneplan har de udlagt 200 parcelhusgrunde i vest kanten af Algestrup, lige på grænsen til Faxe kommune. De 100 af disse byggegrunde forberedes allerede i 2019 og kan bebygges i 2021.

Køge kommune er fremsynet og har opdaget, at området vil blive meget attraktivt når Banedanmark meget snart starter el drift på „Lille Syd” og tilbyder adgang til hovedbanegården på 30 minutter fra Tureby station. Dette er et klasseeksempel på rettidigt omhu for en kommunes byudvikling. Hvad gør Faxe kommune i mens udviklingen raser om ørene på os, i den nordlige del af kommunen? Rigtigt gættet, ingenting!

Tæt på i samme område ligger Bjerrede, en landsby og område med stort potentiale og med samme nærhed til Tureby station. I Bjerrede er der ledige byggegrunde og mulighed for flere og med en størrelse der vil være attraktive for økonomisk stærke familier, med interesser som hestehold og selvforsynende køkkenhaver.

For området ligger der kun en gammel lokalplan uden ambitioner, da al udvikling i kommunen har taget udspring i den politiske kamp mellem Faxe og Haslev by. Vågn nu op kære politikker-kollegaer, inden „hipster-karavanen” fra Østerbro kører forbi os og bosætter sig i nabokommunerne. Jeg foreslår at vi straks skal have en debat i byrådet og frembringe en attraktiv plan for de landsbyer der ligger langs ”lille syd” i vores kommune. Dette er nødvendigt hvis vi skal udvikle os i det åbne land, uden at medvirke til at trafikken på syd-motorvejen, om muligt sander mere til.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Infrastruktur - grib chancen
- Undskyldning til tidligere anbragte børn
- Skarven er et grundlæggende problem
- Åbent brev til Teknik og miljø i Faxe Kommune
- Nekrolog over kirkebladet
- Bussemand...
- Enhver nyfaxianer - til anbefaling
- God vind fremover, Ivan Lilleng
- Til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen
- Bierne og blomsterne...
- Fodboldbaner med kunstgræs: Nej tak!
- Det mener René Tuekær om kunstgræsbaner
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst