Ildsjælene i Dalby Håndbold

Tirsdag 22. januar 2019 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjælene i Dalby Håndbold
Ioannis Tomazos U 14 træner flankeret af Martin, Stefan, Louie og Nicklas

Ildsjælene i Dalby Håndbold
Charlotte Rasmussen styrer Cafeteriet
Ildsjæle: Der er kampdag i Dalbyhallen da Haslev-Faxe Posten lagde vejen forbi.

Håndbolden har trange kår på Sjælland, men ikke i Dalby Håndboldklub hvor mange frivillige laver et stort arbejde for „andre folks børn”.

Dalbyhallen er omdrejningspunktet i landsbyen, der har små 2200 indbyggere og hvor hver tiende af disse er aktive i håndboldklubben.

Aktive er også familien Rosling, hvor Keld og Jette Rosling løser alverdens opgaver i klubben. På denne dag er Keld i gang som dommer, mens Jette som ungdomsformand tilser at alt går rigtigt til på denne kampdag. Selvfølgelig er alle deres 4 børn (15 til 22 år) aktive håndboldspillere i klubben.

Cafeteriet drives på frivillig basis af Charlotte Rasmussen. Det har hun gjort i over 15 år. Ikke fordi hun har spillet håndbold - men det har sønnen - og så bakker man op.

Her trives de sunde værdier
Her er altid åbent, når der håndbold i hallen, og om torsdagen arrangeres der fællesspisning, hvor man for kun 30 kroner kan få et godt måltid mad. Det benytter mellem 40 og 70 glade håndboldfolk sig af hver uge!

Med Dronningens Nytårstale om ungdommen i frisk erindring, kan det afsløres, at i Dalby Håndboldklub trives de sunde værdier for ungdommen. Her dyrkes fællesskabet. Der er pligter, der skal løses, for at være med her. Så lige fra man er 14 år, skal man tage vagter ved dommerbordet eller hjælpe til ved arrangementer og lignende.

En af de mange frivillige er ungdomstræner Ioannis Tomazos. Ioannis er ansvarlig for U14 drengeholdet. Ud over de rent sportslige ambitioner er det også en opgave i denne aldersgruppe, at få spillerne til at vedblive med at spille håndbold.


På landsplan stopper ca. 75% af ungdomsspillere fra de er 14 år til de er 18. Det skyldes primært tidlig udvælgelse til eliten, samt idrætsefterskoler der suger ungdommen væk fra klubberne.

Når de bedste forlader klubberne, sprænges de bestående hold. Dette er Ioannis helt bevidst om, - og man gør meget for at skabe rammer der gør, at alle kan fortsætte med at spille håndbold. Der skal være gode træningskammerater, og et helt hold at spille kampe på. Med diverse træningssamarbejder med hhv. Køge, Ringsted, Næstved og et enkelt fælleshold med Team Faxe Håndbold holdes gryden godt i kog til alles bedste.

Årets Håndboldklub
Dalby blev Årets Håndboldklub 2017 i HRØ, som er håndboldforbundets noget mærkværdige navn.

At man kan noget særligt i Dalby fortæller Martin, Stefan, Louis og Nicklas fra Ioannis U14 hold om. To af dem har spillet håndbold siden de var 2(!) år. De fortæller, at det i sær er stævnerne de kommer ud til, der er sjove.

F.eks. kører Dalby hvert år et par fyldte busser til et større Påskestævne i Hillerød. Men at det også kan være mere eksotisk, fremgår af at holdet til efteråret skal en tur til Serbien på træningslejr. Helt i klubbens ånd bliver der knoklet penge sammen til denne tur, så det i princippet ikke bliver dyrere for spillerne end turen til Hillerød!

Lasse Svan spillede i Dalby
Der er ikke meget TV-tid til Dalby Håndboldklub. Men det stærke sociale foreningsliv er en stor del af den underskov, der skaber grundlaget for det landshold, der i disse dage spiller VM. Der er da også blevet udviklet stjernespillere i Dalby.

F.eks. Lasse Svan der var med på et godt ungdomshold som tidligere DHF talentchef Claus Hansen samlede i Dalby. En anden stor profil er Kim Johannesen, der er opvokset i Dalby, men senere rykkede til TMS Ringsted og derfra videre som stjernespiller i Viborg HK.

For resten var både Kims forældre, bror og niece til stede i hallen søndag, mens Kim ikke var der, nok mest fordi han var på ferie!

Tekst og foto: Mik Hagenbo

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
- Frederik Riber fra Terslev skal igen til WorldSkills
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst