Vester Egede Kirke byder på meditativ Taizé-gudstjeneste

Tirsdag 8. januar 2019 kl. 10:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vester Egede Kirke byder på meditativ Taizé-gudstjeneste
Det er januar og hverdagen er i gang igen. På trods af gode ønsker og nytårsfortsætter kan hverdagen godt være svær at ændre på:

Hverdagens stress og jag vender let tilbage, og der kan hurtigt blive brug for et pusterum. Og lige netop det tilbyder Vester Egede kirke I DAG tirsdag den 8. januar kl. 19.30 med meditativ Taizé-gudstjeneste.

Ordet Taizé har intet med kampsport at gøre. I stedet dækker ordet Taizé-bøn over en meget enkel gudstjeneste, som hovedsageligt består af stilhed, tid til eftertanke og så de helt særlige og meget enkle Taizé-sange.

Taizé er navnet på en lille landsby i Sydfrankrig, hvor der ligger et økumenisk klosterfællesskab, der siden 60'erne har været åbent for unge fra hele verden. Hvert år siden er tusinder af unge og voksne rejst afsted for at leve en uge i klostret, hvor de særlige Taizé-bønner finder sted tre gange om dagen.

Taizé-gudstjeneste er et særligt pusterum. Man skal bare sætte sig ind på bænken - eller ind på gulvet, og så bare være. Være i sangen. I stilheden. I bønnen. Og når der så er gået en lille times tid, så rejser vi os og går hjem igen. Hjem til hverdagen.

Det er første gang, der skal afholdes Taizé-gudstjeneste i Vester Egede Kirke, men sognepræst Anne Rydahl Nielsen håber alligevel, at mange har lyst til at prøve en anderledes gudstjeneste.

Det foregår på tirsdag den 8. januar kl. 19.30 I Vester Egede Kirke, Birkedommervej 34, Vester Egede, 4690 Haslev.


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fødselsdag og jubilæum hos Botex
- Kalkrunden fik sit navn
- Brasiliansk folkedans i Gryden
- Børnekræmmermarked i Faxe
- En tak fra Karise
- Dannebrog faldt med regnen
- Første student fra VUC
- Hvem skal have Faxe City Pris?
- Farvel og goddag i SuperBrugsen Faxe Ladeplads
- Talentshowet aflyses - men det bliver alligevel sjovt i Faxe
- Her fejres der Sankthans
- Vinder af Fars Dags-kurv
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst