Respektløse og uordentlige folketingspolitikere

Tirsdag 8. januar 2019 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Respektløse og uordentlige folketingspolitikere
Indlæg af:
Direktør for DIFOA, Særlig sagkyndig i Offentlig ret, Forvaltningsret m.v.
Bavnestræde 26, Dalby


Alle er meget berørt over den tragiske jernbaneulykke på Storebæltsbroen. Vi må samtidig have respekt for ønskerne om at de berørte parter, de omkomne, de til skadekommende, de øvrige implicerede personer samt alle pårørende skal have frihed, tid og rum til at gennemleve kriseforløbet.

Derfor er det respektløst og uordenligt af et par folketingspolitikere uden faktuel viden om hændelsesforløbet, som repræsentanter for den lovgivende magt, få dage efter udøver politisk pres på den udøvende magt der repræsenteres dels ved Havarikommissionen vedrørende alvorlige ulykker på jernbaneområdet i Danmark og dels ved Fyns Politi.

Begge administrative instanser arbejder på baggrund af lovhjemmel dertil. Begge instanser er pligtige til at undersøge alle aspekter vedrørende h.h.v. det tekniske område og det retlige område.

Begge instanser udveksler relevante og nødvendige data for derigennem at frembringe det bedst mulige undersøgelsesmateriale til brug for den endelige rapportering med eventuelle anbefalinger om sikkerhedsmæssige forhold m.v. der afgives af Havarikommissionen, hvilket også indgår i politimyndighedens vurdering af det ansvarspådragende grundlag og de heraf afledte eventuelle strafferetlige og erstatningsmæssige forhold.

Det er klart beskrevet i lovgivningen hvilke roller, funktioner og arbejdsopgaver de 2 omhandlede udøvende offentlige institutioner har at udføre, samtidig med, at det er klart formuleret i de 2 lovkomplekser som h.h.v. Havarikommissionen og Politiet er underlagt, at de er uafhængige enheder og ikke er undergivet instruktionsbeføjelser fra de 2 respektive resortministre - Transportministeren og Justitsministeren.

Den lovgivende magtforsamling skal respektere den grundlovsbestemte tredeling af magten ellers mister befolkningen tilliden til et af de væsentlige elementer i det danske demokrati system.

Folketingspolitikerne bør vise den samme respekt overfor den udøvende og den dømmende magt, som de selv forventer borgerne, den udøvende og den dømmende magt udviser overfor den lovgivende magt.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kære landmand...
- Ret til tidligere pension
- Hvor er Danmark på vej hen? Set fra en vælger
- Stem på Tanja Larsson – den eneste folketingskandidat, der bor i Faxe Kommune
- Et Danmark, vi kan være bekendt
- Borgerlighedens parti - svar til Eli Jacobi Nielsen
- Valgforurening
- Hvad har den japanske pileurt gjort?
- Fasthold tilskuddet til friskolerne
- Socialdemokratiet ønsker en stærk folkeskole
- Mange protester mod regulativet om høns og fugle i Faxe kommune
- Hr. Rasmussen svigter Europa
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst