2018 - et travlt år for Brand og Redning

Tirsdag 8. januar 2019 kl. 09:57

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

2018 - et travlt år for Brand og Redning
Daniel Fussing modtager 20-årstegnet af beredskabschef Flemming Nygaard Jørgensen ig borgmester Ole Vive

2018 - et travlt år for Brand og Redning
Beredskabschef Flemming Nygaard Jørgensen
Faxe Kommune: Traditionen tro har der været afholdt nytårsparole for brandvæsenet i Faxe Kommune - der jo nu er en del af Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Nytårsparolen blev afholdt i Café Højen i Rønnede, og på parkeringspladsen stod alle brandbilerne klar, hvis alarmen skulle lyde. Det nyttede jo ikke noget hvis brandfolkene først skulle køre til brandstationerne i Haslev og Faxe for at hente brandbilerne - men heldigvis blev der ikke behov for udrykning under nytårsparolen.

Det blev der til gengæld mange gange i 2018. Den meget tørre sommer medførte udrykninger til 169 mark- og naturbrande mod kun 35 på et normalt år.

- Men vi klarede de mange ekstra opgaver, så tak for jeres ekstraordinære indsats, sagde beredskabschef Flemming Nygaard Jørgensen til de fremmødte brandmænd.
Også borgmester Ole Vive takkede brandmændene for indsatsen i det forløbne år, og han kunne fortælle om en oplevelse, der gjorde ham både glad og stolt.

En dag blev han nemlig stoppet af en mand, der spurgte om ikke det var ham der var borgmester. Det kunne han jo bekræfte - og så fortalte manden, at der havde været brand på hans gård, og i den forbindelse ville han lige fortælle borgmesteren, at vi har nogle fantastisk dygtige brandmænd i kommunen.

- Det varmede virkelig. Manden havde oplevet noget forfærdeligt, nemlig at hans gård var brændt, men det han tænkte mest på, var brandmændenes store indsats for at redde hans gård.

En enkelt af de deltidsansatte brandmænd fik under nytårsparolen, tildelt et tegn for 20 års virke som brandmand i kommunen.

Det var Daniel Fussing der rykker ud fra brandstationen i Haslev. Han er til daglig paramediciner og ansat hos Falck i Køge, men når han ikke er på arbejde, rykker han altså ud til brande og ulykker i Haslev og omegn.

tekst og foto: Torkild Svane Kraft


Borgmester Ole Vive holdt tale for brandmændene

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst