Kom ned fra piedestalen

Fredag 4. januar 2019 kl. 11:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kom ned fra piedestalen
Indlæg af:
Helge Bülow
Ingeniør emeritus
Tjærebyvej 15
Haslev


En tidligere udgave af Haslev-Faxe Posten indeholdt en artikel, hvor forfatter gav udtryk for en forståelig frustration over den forvaltningsmæssige håndtering, der blev foretaget af „rehabiliterings team”.

I det pågældende team indgår bl.a. en læge fra Holbæk (formentlig sygehuset) der åbenbart er villig til, at lade det kommunale salær have fortrin for den faglige mening. Når der bruges en læge til formålet, er det som rygdækning for den kritik der reelt kan rejses for afgørelser, der er truffet på forhånd, af en ledelse, der selv lukker øjnene for nyere lovgivning. Pågældende lovgrundlag, der trådte i kraft 1. juni 2018, skete på baggrund af en beskæftigelses minister, der i et klart øjeblik havde opdaget, at hidtidig lovgivning var skudt langt over målet, selv for en højre drejet regering.

Det der sker i praksis, når forvaltninger og styrelser i et anfald af momentan sindsforvirring følger den i folketinget vedtagne lovgivning, der ikke altid er i fuld overensstemmelse med regeringens ønsker er, at den pågældende offentlige myndighed får beskåret sine bevillinger. Det giver to muligheder i kravet om besparelser: enten at begrænse borgeres retsmæssige rettigheder, eller begrænse antallet af ansatte. Den sidstnævnte mulighed er den som lå i oprindelige krav om besparelser, der ikke følges.

Det kan siges på anden måde: „dem der med møje og besvær driver værket med selvstændig indsats, har en offentlig abe siddende på hver skulder, den ene beskæftiget med noget fornuftigt og den anden er bare irriterende”.

At der kan være forskel på regeringens ønsker og det i folketinget vedtagne, kom så klart til udtryk i et interview med Politiken og seneste ansatte Rigsadvokat, at selv erfarne professionelle jurister fik morgenkaffen galt i halsen: „Rigsadvokaten fører sager som regeringen ønsker”.

Har selv den fornøjelse, at være medvirkende til etableret samarbejde i folketinget, mellem DF og socialdemokratiet, det samarbejde har tilsyneladende taget de værste „tidsler”.

Den generelle udvikling der ligger i samfundet, hvor velbjergede tilsyneladende har den opfattelse, at have et retskrav i lighed med:
…..
Matthæus 25:29
Thi enhver, som har, ham skal der gives, og han skal faa Overflod; men den, som ikke har, fra ham skal endog det tages, som han har.
…..
Det udtryk for bibelsk grådighed der ligger i førnævnte opfattelse, ligner noget der var fremherskende i begyndelsen af forrige århundrede.

Når nogen træder på en „offentlig magtfuld ligtorn”, kommer der et rædselsvækkende scenarie, som kun kan opstå, når der ikke er nogen form for ledelses kontrol, hvilket der ikke er præcedens for ved offentlig instans, men som en nu afdød officer gav udtryk for: „tillid er godt men kontrol er ikke at foragte”, det kom til udtryk da jeg selv var af løjtnant i systemet.

Heldigvis findes der stadig mennesker der ikke er bange for at række en hjælpende hånd og det er ikke altid fornødent der er penge i hånden, assistance på anden vis kan nogen gange være lige så gavnligt. Alene den omstændighed at der er demonstreret vilje til hjælp, kan udløse, at flere kommer løbende når der kommer tilkendegivelse af behov for assistance.

Opfordring til de magtfuldkomne: „kom ned fra piedestalen (træerne) og prøv hvordan tilværelsen er for dem der mentalt er på gulvet”.

Der hører til det utrolige (og sjældent), når: „evner følger dem med „magtfuld ligtorn””. Som en statsminister engang udtrykte det: „dem der kan vil ikke og dem der vil kan ikke”.

Seneste har da også udvist: „de værste kriminelle er offentlig ansat” i et offentligt rod.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kære landmand...
- Ret til tidligere pension
- Hvor er Danmark på vej hen? Set fra en vælger
- Stem på Tanja Larsson – den eneste folketingskandidat, der bor i Faxe Kommune
- Et Danmark, vi kan være bekendt
- Borgerlighedens parti - svar til Eli Jacobi Nielsen
- Valgforurening
- Hvad har den japanske pileurt gjort?
- Fasthold tilskuddet til friskolerne
- Socialdemokratiet ønsker en stærk folkeskole
- Mange protester mod regulativet om høns og fugle i Faxe kommune
- Hr. Rasmussen svigter Europa
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst