Der kommer en dag - om Godhavnsdrengene

Tirsdag 8. januar 2019 kl. 09:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der kommer en dag  - om Godhavnsdrengene
Scene fra filmen om Godhavn

Foredrag: LOF HASLEV indbyder til foredrag torsdag den 17. januar kl. 19.00 i mødesalen på Haslev Bibliotek.

Den nu 69-årige Poul-Erik Rasmussen blev som barn udsat for overgreb, da han fra 1962 til 1965 boede på børnehjemmet i Godhavn i Nordsjælland.

Drengene blev slået og blev udsat for en række overgreb, herunder systematiske tæsk, lussinger, seksuelle overgreb samt medicinske forsøg.

Det var umenneskelige oplevelser disse drenge gennemgik. Umenneskeligt fordi ingen greb ind og så på disse urimeligheder. Men der kom så en dag...

I 2005 var der 17 gamle drenge med familie, som mødtes og holdt weekend sammen på en campingplads i Vejby og de fandt ud af at de alle - hele livet - havde følt sig som kasserede af samfundet. En sætning som de alle, bogstaveligt talt, fik banket ind i hovedet under deres anbringelse.

De dannede så samme år „Foreningen Godhavnsdrengene”, med det ene formål, at stille Staten til ansvar for deres svigtende tilsyn, som bevirkede, at de stedlige forstandere kunne tillade sig at behandle dem værre end dyr - og gjorde det. De fandt også hurtigt ud af, at det ikke kun var på Godhavn børn blev svigtet, men at det var generelt på alle statens anbringelsessteder.

- Vi skal med dette foredrag høre en af drengene berette om sin tid og hvad de siden er sket. Det er den tidligere Godhavn-dreng Poul Erik Rasmussen der var en af en række mænd, som boede på drengehjemmet i Tisvildeleje i 1960’erne, hvor de var udsat for disse urimelige og regelmæssige overgreb, fortæller LOF-leder Claus Kronborg.

Godhavn-drengen fik godkendt deres sag for Højesteret af Procesbevillingsnævnet, men nu har den 69-årige Pul Erik Rasmussen opgivet sagen.

Tilmelding til foredraget kan ske på LOF Haslevs hjemmeside www.lof.dk/haslev eller til LOF Haslev på telefon 4068 6100. Du kan også tilmelde dig via LOF Haslevs tilmeldingsblanket på bagsiden af kursusprogrammet. Du kan også betale ved indgangen.

Pris for foredraget er kr. 110,-. Der kan købes kaffe/the m.v. i pausen.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fødselsdag og jubilæum hos Botex
- Kalkrunden fik sit navn
- Brasiliansk folkedans i Gryden
- Børnekræmmermarked i Faxe
- En tak fra Karise
- Dannebrog faldt med regnen
- Første student fra VUC
- Hvem skal have Faxe City Pris?
- Farvel og goddag i SuperBrugsen Faxe Ladeplads
- Talentshowet aflyses - men det bliver alligevel sjovt i Faxe
- Her fejres der Sankthans
- Vinder af Fars Dags-kurv