En kendt Haslev-profil er gået bort

Onsdag 2. januar 2019 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En kendt Haslev-profil er gået bort
Nekrolog: Den 6. december døde Tove Simonsen, 96 år gammel.

Apotekerfruen i Haslev, der de sidste mange år boede i den rummelige lejlighed ved siden af forretningen i den tidligere apotekerbygning på Jernbanegade. Her havde hun boet alene, efter at hendes mand, apoteker Peter Simonsen døde i 1994. D. 6. december sov hun fredeligt ind, omgivet af sine nærmeste , og blev bragt til Odense, hvor hendes datter med sin familie havde boet i mange år.
Tove Simonsen var en kendt profil i Haslev. Hun havde det sind og de egenskaber, der virkede så tiltalende. Hun var klog, kultiveret, veltalende og charmerende.

Jeg lærte hende at kende , da hun og jeg nærmest blev headhuntet af skoleinspektør Poul Hammer-Jakobsen til bestyrelsen i den nystartede Haslev Teaterforening i 1967. Hun som en kendt dame i byen med politiske interesser, jeg som repræsentant fra Haslev Gymnasium med tilknytning til byens musikliv. Hun blev æresmedlem i foreningen, og forlod først bestyrelsen for få år siden.

Som den gæstfri person hun var, inviterede hun 15 år i træk teaterforeningens bestyrelse til det årlige bestyrelsesmøde med ægtefæller i sit store sommerhus på Agersø, hvor hun var den perfekte værtinde, der selv stod for madlavning, borddækning, dagsprogram og tidsplan, tilpasset færgens ankomst-og afgangstider.

Ikke blot teaterforeningen nød godt af hendes gæstfrihed. Hun var en flittig benytter af Haslev Svømmehal, og inviterede med jævne mellemrum damerne fra sit svømmehold til Agersø. Tjernobyl-børnene med Ib Munk i spidsen nød også godt af hendes gæstfrihed. Mange andre, både grupper og enkeltpersoner, har været gæster hos hende, både i Haslev og på Agersø.

I den daværende Haslev kommune sad Tove Simonsen i flere perioder i byrådet. Hun var Haslev Husmoderforenings mangeårige formand, og så sent som i 2016, da hun var fyldt 93, var hun den perfekte dirigent ved Faxe Kunst-og Musikforenings årlige generalforsamling på biblioteket i Haslev.

Hendes nysgerrighed efter at lære „den store verden” at kende var umættelig. Hendes rejselyst var stor, og efter hjemkomsten blev hun ofte bedt om at holde foredrag og vise billeder fra sine rejser. Det gjorde hun med stor glæde og inspiration for mange mennesker.

I de senere år nød hun godt af Haslev Bio, som hun boede lige over for, og hvor hun som „stamgæst” fik en velfortjent behandling af biografdirektør Jan Knudsen.
Hendes optimistiske sind og hendes ukuelighed hjalp hende også gennem ærgrelser og tab. For få år siden måtte hun opleve at se sit smukke hjem i Haslev raseret af indbrudstyve. Mange værdier gik tabt.

Et par måneder senere kom vi fra teaterforeningens bestyrelse til møde i hendes stuer, hvor Tove som altid var den perfekte værtinde, sød, smilende og veltalende. Hun lod sig ikke slå ud. Hun var et forbillede for os, og vi er mange , der altid vil mindes Tove Simonsen med stor glæde.

Ære være hendes minde!

Hans Krarup

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- På lørdag er der igen torvedag i Haslev
- Gang i Faxe på lørdag
- 20-årig ville ikke oplyse navn til politiet
- Cruise mod Corona på Grundlovsdag
- Lokallisten aflyser årets grundlovemøde
- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst