Kridtstregen - ny motionsbane i Faxe

Tirsdag 25. december 2018 kl. 10:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kridtstregen  - ny motionsbane i Faxe
Oversigt over det nye motionsområde

Kridtstregen  - ny motionsbane i Faxe
Eksempel på et redskab
Nu bliver det muligt at være aktiv på helt nyt fitness- og motionsudstyr uden for Faxe Hallerne. Projektet er foreløbig døbt Kridtstregen.

På stisystemet ved Biografen Kanten og Geomuseum Faxe kan man allerede styrketræne på udendørs fitnessudstyr. Det samme gælder ved udvalgte steder i Faxe Ladeplads, Rønnede, Karise og Haslev.

Og nu går Faxe Kommune i gang med etablering af næste udendørs fitness- og motionsudstyr ved Faxe Hallerne. Det sker inden for kort tid, når projektet bliver sat i gang.

Projektet er foreløbig døbt Kridtstregen. Det er et samarbejde mellem Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice, Center for Ejendomme, Planafdelingen i Faxe Kommune. Projektet er finansieret af midler til udendørs fitness- og motionsudstyr som er afsat af byrådet.

Kridtstregen består af to delprojekter. Et delprojekt med fitnessudstyr samt et mindre skateranlæg, og et delområde med mulighed for ophold på egeplinter med mindre beplantning. Hertil kommer belysning og en hvid kridtstreg/stjerner som binder områderne sammen.

Kridtstregens placering er valgt, da området de næste par år gennemgår en større udvikling. Østsjællands Museum flytter ind i de nye lokaler i det gamle rådhus, der er adgang til Bibliotek & Borgerservice, Faxe Hallernes aktiviteter, som også Rolloskolens elever benytter, fremadrettet fornyelse af belysningen på hele parkeringsområdet, nye typer af motions- og styrketræning for foreninger og alle dem, der har lyst til at motionere, men som ikke er i nogen forening.

Projektet er udviklet i samarbejde med ETN arkitekterne blandt andet på baggrund af to borgermøder i august og oktober 2018.

Projektet vil i den kommende tid blive etableret, men i forskellige etaper. Dels er der tale om forskellige betingelser i forhold til leverancer, vejrlig, etablering af lys i samarbejde med SEAS NVE og dels en dialog med trafikafdelingen i kommunen om virkeliggørelse af selve Kridtstregen.

Aktivitetsredskaberne bliver etableret i samarbejde med UNO.

Der er opstillet midlertidige skilte, der fortæller om projektet og kommunen vil løbende informere via Faxe Kommunes Facebook side.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
- Den ene sneg sig ind - den anden råbte op
- Besøg Ginbutikken på Hesede Hovedgård
- Mads har kloge hænder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst