Nytårshilsen fra Borgmester Ole Vive

Søndag 30. december 2018 kl. 12:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nytårshilsen fra Borgmester Ole Vive
I slutningen af november var jeg til rejsegilde. Det var hos virksomheden AB Lauridsen ApS, som markerede en milepæl i deres byggeri i Eco Valley.


Det var hos virksomheden AB Lauridsen ApS, som markerede en milepæl i deres byggeri i Eco Valley.

I 2018 købte tre virksomheder tilsammen fem grunde i vores attraktivt beliggende erhvervsområde ved Sydmotorvejen i Rønnede. AB Lauridsen er én af dem.

Det er fantastisk, at vi har fået gang i salget. Der er sagt meget om investeringen i Eco Valley, men nu er vi i gang. Det varsler godt, og flere vil helt sikkert følge.

Vi er parate til mere erhvervsudvikling, nye virksomheder og nye borgere.

2018 var mit første år som borgmester i Faxe Kommune. Jeg har på første hånd oplevet det brændende engagement, som vores ansatte, erhvervslivet og de frivillige foreningsfolk lægger i vores kommune. Det bliver man stolt af.

Jeg har oplevet videbegærlige elever kaste sig over robot-teknologi, da de byggede prototyper på robotter til at løse hverdagens problemstillinger. Jeg har set naturfagslærere gennemgå efter- og videreuddannelse i det Mærsk-støttede naturfagsprojekt Naturlig-Vis for at højne fagligheden inden for natur og teknik i folkeskolen.

Jeg ser detailhandlen og dagligvarebutikker knokle for at holde pulsen oppe i vores bysamfund.

Og virksomheder som Bregentved, der med deres planer om storskala solcelleanlæg - samlet set Nordeuropas største - vil bidrage markant til at nedbringe CO² i fremtiden. Planerne for deres anlæg er i offentlig høring i øjeblikket.

For slet ikke at tale om virksomheden Camp Adventure, som i løbet af året har bygget tårnet i Brødebækskoven, som vil give både herboende og turister en fantastisk udsigt fra 45 meters højde.

Og jeg har oplevet stort engagement fra forenings- og idrætslivets ildsjæle som aldrig tøver med at lade byrådet vide, hvilke behov de har for forbedrede faciliteter. Den slags kan ikke løses på én gang. Men jeg er glad for, at vi i budget 2019 og overslagsårene prioriterer opsparing til netop dette område.

Jeg og byrådet er klar over, hvor værdifuldt et aktivt fritidsliv er for både borgerne i kommunen og for dem, som måske påtænker at flytte hertil. Vi påskønner jeres store indsats derude.

Meget er nået i 2018.

Gefionpladsen i Faxe Ladeplads er færdig. Byfornyelsen af Haslev er gjort færdig, og pladsen ved Jernbanegade 6 har fået navn efter H. F. Nielsen. Vi har indviet kalkparken i Faxe, og vi har kystsikret med en bred strand i Faxe Ladeplads. Og vi er i fuld gang med at udruste flere udendørs arealer med fitnessanlæg - det næste bliver ved Faxe Hallerne.

I 2019 får vi også travlt. Mest med fortsat at forbedre vores kommune. Men jo også med et folketingsvalg og valg til Europa Parlamentet.

Vores fundament er på plads, så byrådet i det tidlige forår kan fokusere på nye visioner for Faxe Kommune.

Jeg glæder mig over, at vi har sikret en god økonomi til vores daginstitutioner og vi med budgetvedtagelsen for 2019 har fundet midler til at ansætte flere uddannede pædagoger i daginstitutionerne, så den vigtige børn- og voksenkontakt bliver styrket. Og at vi har afskaffet „prikkerunderne” i folkeskolens 6. klasser, så der ikke længere er tvivl om, hvor eleverne skal begynde i 7. klasse i august 2019. Det giver ro og tryghed.

Jeg glæder mig også over, at vi i august 2019 kan byde velkommen til den nye uddannelse for unge under 25 år, den Forberedende Grunduddannelse (FGU), i Faxe. Et vigtigt bidrag til at motivere denne målgruppe til at komme i uddannelse.

I det hele taget er jeg stolt af, at vi har sikret økonomi til service og velfærd i de kommende år - og endda sat personskatten lidt ned.

Jeg ønsker alle et rigtig godt nytår.

Jeg og byrådet er klar til 2019.

Venlig hilsen
Ole Vive
Borgmester© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Så skal der ryddes op - og vises flot strik
- Temaet for Haslev Kulturnat 2019 er billeder
- Rivierafest med gratis tilbud til alle børn
- Skød med oversavet jagtgevær i Haslev
- Kafferisteri er åbnet i Hesede Hovedgård
- Flotte VM-placeringer til Nikolai fra Dalby
- At rejse er at leve - rejsebrev fra Jan Gonz Jakobsen
- Ivan Lilleng ønsker at træde ud af byrådet
- Biografdirektøren: Kommunen har været helt fantastisk
- Dejlig sommerfest i Socialpædagogisk Center
- John blev årets Fuglekonge
- Så åbnede Veras Verden
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst