Forventningens glæde... fortsat

Onsdag 12. december 2018 kl. 14:06

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forventningens glæde... fortsat
Indlæg af:
Flemming Duus Mathiesen
Møllevej 54
Kongsted


Det er med stor forbavselse, at jeg i dag læser Eli Jacobi Nielsens - formand for Faxe Kommunes Teknik- og Miljøudvalg - velformulerede debatindlæg under den utraditionelle; men måske også sarkastiske overskrift: Forventningens glæde.

En nærmere læsning af TMU formandens indlæg viser desværre, at det i hvert fald ikke drejer sig om hvad der venter os i denne tilstundende juletid.

Nej, det handler om politik på det praktiske plan i Faxe - og nærmere fortolket vel også om en vis form for frustration over den manglende opfølgning på valgløfter i forhold til spildevandssagen.

Det der står tilbage er, hvordan kan det politiske flertal bag valget af borgmester Ole Vive stiltiende affinde sig med, at hele diskussionen om spildevandsproblematikken nu efter 1 års forløb reelt ikke er kommet ud af stedet i forhold til de valgløfter, der blev udmeldt.

Hvordan kan byrådets flertal bag borgmesteren acceptere, at Faxe Kommunes administration skal bruge næsten 1 helt år til administrativt at efterleve en fuldt lovlig politisk beslutning om fagligt/tekniske undersøgelser før der udstedes de alvorlige påbud overfor borgerne?

Ligegyldigt hvordan hele denne sag køres rundt og fordrejes i debatten i Faxe, så er realiteten, at Faxe Kommunes administration har det fulde faglige og tekniske ansvar under borgmesterens formelle ledelse for, at de udstedte påbud er lovlige og teknisk korrekte.

Når et byrådsflertal lovligt har besluttet indenfor de vide rammer i loven, at der i Faxe skal gennemføres fuldt lovlige tekniske undersøgelser i form af en sporstofprocedure, så kræver det da en nærmere forklaring af hvorfor dette arbejde ikke forlængst er blevet iværksat af den kommunale administration.

Det er da komplet uforståeligt, at det skal tage næsten 1 helt år for kommunens administration at implementere denne enkle lovlige politiske flertalsbeslutning.
Det her forløb ser ikke ud fra et retssikkerheds synspunkt kønt ud og kræver en nærmere forklaring fra de ansvarlige - såvel politikere som administration.

Efterskrift. For at undgå enhver tvivl så vil jeg altid støtte op om lovlige relevante miljøtiltag. Mit ærinde i denne sag er alene de principelle retssikkerhedsproblemer for de berørte, som forløbet i denne sag på det for mig foreliggende grundlag indikerer.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hykleri eller mangel på samarbejde?
- Ja, man tror det er løgn - replik til Leif Jenseen
- Man tror det er løgn...
- Elbiler, hvad gør man selv?
- Skal politiet på Sjælland blive holdende i garagen?
- Respekt for en politisk modspiller
- Tak kære forældre i Haslev, Faxe og omegn
- Værdiforringelse på grund af lokalplan
- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst