Spørgsmål til byrådet om museumseffekter...

Onsdag 12. december 2018 kl. 11:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Spørgsmål til byrådet om museumseffekter...
Indlæg af:
Kjeld Nielsen
Formand for Lokalhistorisk
Forening i Faxe Kommune
Levetoftevej 15, Haslev


Nu er Haslev Museum forsvundet. Det var en historisk bygning, som havde betydet så meget for fremskridtets udvikling i Haslev, bl. a. engang med elektrisk strøm til byen. Jeg havde så en idé om, at det gamle posthus kunne bruges til museum, men fik det svar, at bygningen ikke kunne bruges, da vand, strøm og varme m.m. var fjernet.

Museets genstande, som byens borgere havde leveret, skulle til det nye store museum i Faxe. Det er meget dyrt at indrette, ligesom det også hvert år bliver dyrt i drift med lys, varme osv. Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at få museum i det nedlagte posthus, og det ville blive en langt billigere løsning.

Den dag Haslev Museums genstande skulle flyttes, blev jeg ringet op og spurgt om, hvad vi ville gøre med de genstande, som man ikke var interesseret i at få med til Faxe. Det var bl. a. den tidligere formand Preben Bækhaves model af herregårdsmejeriet Trifolium samt et landskab af Haslev by med små huse limet på en plade. Disse samt flere andre genstande fik jeg ved hurtig indsats kørt på lager med en flyttebil.

Nu vil jeg så hermed gerne spørge byrådet, om der er planer om, hvor disse genstande skal placeres, eller om de blot skal destrueres?

Vil man blot glemme fortiden og kun tænke på fremtiden? Mit motto har altid været: „at der er ingen fremtid, hvis ikke der er en fortid.” Jeg håber, der kommer svar i pressen, så jeg ikke står med det alene.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Enhver nyfaxianer - til anbefaling
- God vind fremover, Ivan Lilleng
- Til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen
- Bierne og blomsterne...
- Fodboldbaner med kunstgræs: Nej tak!
- Det mener René Tuekær om kunstgræsbaner
- Så røg den sidste respekt
- Kære landmand...
- Ret til tidligere pension
- Hvor er Danmark på vej hen? Set fra en vælger
- Stem på Tanja Larsson – den eneste folketingskandidat, der bor i Faxe Kommune
- Et Danmark, vi kan være bekendt
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst