Rart at møde andre og få lettet sit hjerte

Tirsdag 18. december 2018 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Rart at møde andre og få lettet sit hjerte
Der var to slags kager, masser af kaffe, og en rigtig hyggelig atmosfære, på det sidste „livsfortællingsmøde” i Haslev

Livsfortællinger: Når man er kommet op i årene, har man mange gode, og måske også knapt så gode, oplevelser og erfaringer i bagagen - oplevelser det er godt at dele med andre. Det kan man i „Livsfortællinger“.

Det er Kirsten Søndermark og Mette Dehn der har taget initiativ til „Livsfortællinger” der startede i Faxe Ladeplads i begyndelsen af året, fortsatte i Rønnede og nu er et forløb i Haslev netop afsluttet.

Avisen kiggede forbi på den sjette og sidste dag i Haslev. Gennem de seks uger har de fem deltagere mødtes en gang om ugen, og delt deres livshistorie med hinanden. Hvad der er blevet snakke om, kan vi ikke berette, for det der er blevet fortalt undervejs, forbliver blandt gruppens medlemmer.

Og netop den tryghed det er at vide, at det man fortæller ikke kommer videre, har betydet, at man har lukket op og fortalt om sit liv - også de ting man har været ked af, eller skammet sig over, som en af deltagerne udtrykte det.

Man føler sig lettet
- Det har været rigtig rart at nogle har villet lytte. Man føler sig lettet når det er blevet fortalt, sagde en anden deltager, der også påpegede at det måske kan blive lidt tomt og ensomt, når man nu ikke længere kan komme i gruppen.

Men så tog de andre over, og kom med forslag til hvad man så kan gøre, både for at komme lidt væk hjemmefra, og for at få nogle at snakke med.

Og her var forslagene at være med i Bedstes Madklub, der holder til i Dalgården i Rønnede, at være med i Flittige Hænder der mødes i Haslev Bowlingcenter og komme i Oasen i Haslev.

„Livsfortællinger” henvender sig, i sagens natur, til ældre mennesker, og deltagerne i Haslev har været fra først i 70’erne til slutningen af 80’erne.

Mette Dehn og Kirsten Søndermark fortæller, at nu kommer turen til Faxe, hvor der vil starte en gruppe „Livsfortællinger” i starten af det nye år.

Den nøjagtige dato er ikke fastlagt endnu, ligesom stedet heller ikke er på plads endnu - men så snart alt er klart, vil du kunne læse om det i Haslev-Faxe Posten og her på faxenyt.dk.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byd på sjælden koral og støt verdens piger
- Mad, hygge og snak om Gud
- Kan godt være heldig selv om man trækker nitten
- Stort fremmøde til Åbent Hus på gymnasiet
- Alm. Brand er ny sponsor for Dalby Håndbold
- Kulde, kyndelmisse og vendepunkter...
- Knallert konfiskeret
- Værterne tog 41 medaljer ved Haslev Vinter Cup
- Henrik Vilsbøll siger farvel til Æblehaven i Faxe
- Meditation i Inspirationscenter Førslev Gl. Mølle
- Ildsjælene kommer i fokus
- Svalebæk-dilettanter klar med halvanden times latter
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst