Bus 630R får Faxe Syd som endestation i 2019

Fredag 7. december 2018 kl. 09:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bus 630R får Faxe Syd som endestation i 2019
Lokal busbetjening: Region Sjælland skal spare på busdriften. Derfor er det blevet besluttet at rute 630R mellem Næstved og Faxe Ladeplads, fra sommerkøreplanen 2019, vil have Faxe Syd som endestation.

Ved at undlade at køre de få kilometer ekstra til Faxe Ladeplads, forventer regionen at der kan spares 1,7 millioner kroner. Besparelsen skulle fremkomme ved at man fremover kan klare ruten med fire i stedet for seks busser.

Men med to busser mindre til ruten, bliver tiden så knap, at der ikke skal mange forhindringer til, før tidsplanen/køreplanen skrider, fortæller en ekspert til Haslev-Faxe Posten.

Carsten Krabbe, direktør for Regional Udvikling i Region Sjælland oplyser dog til Haslev-Faxe Posten, at såfremt Faxe Kommune vil overtage trafikforpligtelsen fra 1. januar 2020, vil regionen køre uændret med 630R i hele 2019.

Om Faxe Kommune så vil gøre det, vil borgmester Ole Vive ikke ud med - nok mest for ikke at afsløre noget i de forhandlinger der kommer til at foregå mellem kommunen og regionen.

Hvis man antager at Faxe Kommune ikke vil overtage trafikforpligtelsen, vil regionen lade 630R stoppe i Faxe Syd når næste sommerkøreplan træder i kraft - siger de.

For det kunne faktisk godt være, at det vil blive billigere for regionen, at lade 630R fortsætte uændret hele 2019 - uanset hvad, for der foreligger jo en kontrakt med en busoperatør, og en kontrakt er dyr at opsige med så kort varsel, hvorved besparelsen på 1,7 mio. hurtigt kan være forduftet.

Borgmester Ole Vive har for kort tid siden udtalt, at han ikke kan forestille sig, at en by af Faxe Ladeplads størrelse ikke skal være busbetjent - men hvad han så har i tankerne, ønsker han ikke at udtale sig om for nærværende, men han præciserer overfor avisen, at der skal en tyk streg under ordet ikke, i hans udtalelse om at han ikke kan forestille sig, at Faxe Ladeplads ikke længere busbetjenes...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Flest vil bo i Dragør, færrest på Mors - og nogle i Faxe
- Snak med biskoppen og alt mellem himmel og jord
- Kendte tegnestuer giver bud på besøgscenter for Stevns Klint
- Savner du denne cykel?
- 6 år og Danmarksmester for anden gang
- Julestue i det gamle seminarium
- Julehistorien del 1, 2 og 3 - skriv 4. del og vind en julekurv
- Det bliver ikke dyrere at ta’ en taxa i Faxe i julen
- Nu er der også julestue på Henriettelund
- Faxe Blæserne holder julekoncert
- Rønnede IF Gymnastik - en springsikker forening
- Lizzie har været dagplejer i 40 år - og nu stopper hun
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst