Rønnede IF Gymnastik - en springsikker forening

Tirsdag 11. december 2018 kl. 07:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Rønnede IF Gymnastik - en springsikker forening
Anja Lygum Pedersen fra DGI overrækker beviset til Julie Seir Svejgaard, Flemming Hjorthøj, Lonnie Jørgensen og Emilie Enggaard

Rønnede: Som den kun anden gymnastikforening i det område DGI Storstrømmen dækker, er Rønnede IF Gymnastik blevet certificeret som en „Springsikker forening”.

Beviset på det nye certifikat blev overrakt af idrætskonsulent og teamleder i DGI Storstrømmen, Anja Lygum Pedersen, tirsdag aften i Rønnedehallen, og hun sagde blandt andet, at hun var meget overrasket over så hurtigt, det er lykkedes Rønnede IF at blive certificeret.

De foreninger der indtil nu er blevet certificeret, har alle brugt langt over et år på processen - i Rønnede har man klaret det på 10 måneder.

Det er nemlig noget af en proces der sættes i gang, når en forening vil være springsikker. Der er tale om rigtig mange ting der skal gennemføres - noget der i øvrigt sker i et samarbejde mellem DGI og Gymnastik Danmark.

Lad os her blot nævne, at gymnastikafdelingens bestyrelse er blevet pålagt mange ekstra opgaver og har gennemgået en uddannelse. Alle redskaber er blevet gennemgået systematisk for eventuelle fejl - og der er udarbejdet planer for hvor ofte og hvornår hver enkelt redskab skal have servicetjek.

Dertil kommer at der er udarbejdet beredskabsplaner for hvordan man skal reagere hvis der skulle ske en ulykke, hvem der vedligeholder førstehjælpskasser osv. osv.

Dertil kommer at to instruktører har gennemgået en større uddannelse i sikkerhed og om ganske kort tid får endnu to instruktører overrakt deres uddannelsesbevis.

Rønnede IF Gymnastik har oplevet en stor medlemsfremgang i denne sæson - men om det er „rygterne” om at det er en sikker forening at dyrke springgymnastik i, der er årsagen hertil, vides ikke, omend det er noget de mange børns forældre sætter stor pris på.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Så skal der ryddes op - og vises flot strik
- Temaet for Haslev Kulturnat 2019 er billeder
- Rivierafest med gratis tilbud til alle børn
- Skød med oversavet jagtgevær i Haslev
- Kafferisteri er åbnet i Hesede Hovedgård
- Flotte VM-placeringer til Nikolai fra Dalby
- At rejse er at leve - rejsebrev fra Jan Gonz Jakobsen
- Ivan Lilleng ønsker at træde ud af byrådet
- Biografdirektøren: Kommunen har været helt fantastisk
- Dejlig sommerfest i Socialpædagogisk Center
- John blev årets Fuglekonge
- Så åbnede Veras Verden
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst