Lizzie har været dagplejer i 40 år - og nu stopper hun

Tirsdag 11. december 2018 kl. 07:10

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lizzie har været dagplejer i 40 år - og nu stopper hun
Lizzi Heinecke fejrer 40 år som dagplejer - og går på efterløn

Efter 40 år som dagplejemor i Haslev, har Lizzi Heineche besluttet at gå på efterløn, men inden hun stopper ved udgangen af året, fejres hendes jubilæum ved en intern reception på Rådhuset den 13. december.

Meget har ændret sig gennem de 40 år, fortæller Lizzi. Da hun startede som dagplejemor, passede hun fem børn plus sine egne to børn - og så kunne børnene være mellem 0 og 14 år.

Nej, der er ikke tale om en tastefejl. For 40 år siden kunne børnene nemlig komme i dagpleje efter skoletiden, helt frem til de var 14 år - så dagplejen var også en SFO den gang.

- Det var faktisk rigtig godt, fortæller Lizzi. Børnene lærer jo af hinanden. De små havde nogle store at se op til, og de store havde nogle små de kunne tage sig af.

Lizzi havde også „SEAS-børn” og „forretningsbørn” - altså børn hvis forældre arbejdede hos SEAS eller i forretninger. Det betød at hendes arbejdsuge var på 65 timer, at hun skulle have åbent til kl. 20.30 på hverdage og fra 8 til 14 på lørdage...

De seneste otte år har Lizzi været en såkaldt „flyver”. Det betyder at hun er trådt til der hvor der var behov for det, og det har bl.a. været i Dalby og Faxe - og ikke mindst - i Skovhuset, der er dagplejernes hus på Stadionvej.

Lizzi kan godt lide denne „flyverrolle” for ikke to dage er ens. Det er altid spændende og udfordrende at komme på arbejde, men alligevel har hun valgt at gå på efterløn fra januar måned.

Og her glæder hun sig til at få mere tid til at spille krolf og høvdingebold i Bråby Idrætsforening, og ikke mindst glæder hun sig til at kunne tage sin cykel og køre en tur - lige når det passer hende. Gennem 20 år har Lizzi deltaget i Tøserunden.
Og så er der jo også lige syv børnebørn - og en mand - som der nu bliver mere tid til.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byd på sjælden koral og støt verdens piger
- Mad, hygge og snak om Gud
- Kan godt være heldig selv om man trækker nitten
- Stort fremmøde til Åbent Hus på gymnasiet
- Alm. Brand er ny sponsor for Dalby Håndbold
- Kulde, kyndelmisse og vendepunkter...
- Knallert konfiskeret
- Værterne tog 41 medaljer ved Haslev Vinter Cup
- Henrik Vilsbøll siger farvel til Æblehaven i Faxe
- Meditation i Inspirationscenter Førslev Gl. Mølle
- Ildsjælene kommer i fokus
- Svalebæk-dilettanter klar med halvanden times latter