Julehistorien - del to. Skriv del 3 og vind en gavekurv

Fredag 30. november 2018 kl. 15:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Julehistorien - del to. Skriv del 3 og vind en gavekurv
Du kan være med til at bestemme handlingen i julehistorien ved at sende dit forslag til birgitta.carlberg@haslevfaxeposten.dk senest fredag 7. december klokken 8.30.

Nedenfor brigens først del 1 - og herefter del 2, som er skrevet af Marianne Pedersen fra faxe Ladeplads.

Julehistorien - del 1:
Klokken var omkring halv-fem om eftermiddagen, og det var allerede mørkt. Lysene fra byens juletræ spejlede sig i den våde asfalt, og julestemningen var så småt ved at indfinde sig. Det havde unægtelig været nemmere at finde den helt rette juleånd frem, hvis det var nyfalden sne, der dækkede gader og stræder, men indtil videre var det kun vandpytter og visne blade, der pyntede på fortovet.

Butikkerne havde stadig åbent, og de juledekorerede vinduer strålede om kap i et orgie af glimmer, glitter og lyskæder. Her og der havde en enkelt nisse indfundet sig midt i lyshavet, og de lyste festligt op som små røde farveklatter midt i alt det gyldne.

Avisbuddet så slet ikke noget af alt dette. Han gik med bøjet hoved og skuldrene trukket op om ørerne, i et mislykket forsøg på at skærme lidt for den kolde vind. Han frøs, og fortrød et kort øjeblik at han ikke havde lyttet til sin mor og taget en varm hue på, da han gik. Men han ville jo ikke se totalt dum ud, hvis nu han tilfældigt skulle møde hende den nye pige fra parallel-klassen på vejen.

Han stoppede op et øjeblik og kiggede hurtigt op, som for at sikre sig, at pigen ikke lige pludselig var dumpet ned foran ham. Men der var intet andet på fortovet end et enkelt gadestativ, med damebluser hængende i forskellige farver.

Avisbuddet hankede op i trækvognen med ugens udgave af Haslev-Faxe Posten og koncentrerede sig atter om musikken, der strømmede ind i hans øre fra de små hovedtelefoner, der var proppet godt ind i øregangen på ham. Han traskede videre, igen med hovedet bøjet og øjnene rettet mod fortovet.

Bump! Avisbuddet mærkede at han var stødt ind i nogen. – Undskyld, røg det pr. refleks ud af munden på ham, samtidig med at han løftede hovedet, i forventning om at modtage et møgfald og en besked om at se sig ordentlig for og lade være med fylde hele fortovet. Men der var ikke nogen. Ikke et eneste menneske var at se. Ikke engang en hund. Eller en gadelygte eller endnu et gadestativ. Avisbuddet så sig forbavset omkring med åben mund. Jamen, han havde da så tydeligt mærket, at han var gået ind i nogen? Det var da mærkeligt. Han syntes da bestemt….men…..hmmmm…..nå, men der var jo tydeligvis ikke noget. Han rystede på hovedet, og var glad for, at der ikke var nogen, der havde set ham.

Lidt længere nede ad gaden drejede avisbuddet til højre på vej ned til villakvarterene. Ved det første hus stoppede han og tog en avis op fra trækvognen. Men idet han stak avisen ind gennem sprækken på postkassen, var det som om tusind små lyskrystaller blev skudt ud imod ham og op mod den sorte himmel, hvor de langsomt døde ud. Avisbuddet gloede. Hvad skete der?

Var der noget galt med ham? Først gik han ind i ting, der ikke fandtes og bagefter så han mærkeligt springe ud fra en postkasse. Hjertet hamrede i brystet på ham, og febrilsk hev han sin telefon op af lommen for at ringe til sin bedste ven. De havde sovet sammen natten i forvejen, og det var godt nok blevet sent, før de kom i seng. Selvom hans mor havde bedt dem om at slukke lyset, da hun selv var gået i seng ved 23-tiden, var der i hvert fald gået et par timer mere, inden de havde slukket for computeren, helt øre i hovederne af de mange timers spil ved skærmen. Havde hans mor ret, når hun sagde, at alt det computerspil var skadeligt? Var der nu sket en kortslutning i hans hjerne?

-Ja hallo, lød det lidt skingert i telefon. – Ja, det er mig, sagde avisbuddet stakåndet. – Du, det er altså helt vildt mærkeligt. Jeg er ude med aviser, og pludselig går jeg ind i noget der ikke er der og så kommer der lysende stjerner ud af en postkasse….. tror du….øøøh tror du….kan det være det der computerspil, der er røget ind i hovedet på mig?

Der var helt stille i den anden ende. –Halloooo? Sagde avisbuddet tøvende, nervøs for at hans bedste ven ikke troede på ham og havde afbrudt forbindelsen. –Ja, måske, lød det omsider forsigtigt i telefonen. –Jeg er også ude med aviserne….og du tror ikke på mig nu…men først var det som om, der kom noget helt andet musik ud af mine høretelefoner. Sådan ligesom noget kling klang-noget. Og bagefter var det ligesom der var noget, der blafrede om mine ører, men jeg kunne ikke se noget, sagde vennen.

-Fuck, sagde avisbuddet. –Ja, fuck, sagde vennen. – Hvad er det, der sker?


JULEHISTORIEN DEL 2

De to venner blev enige om, at de hellere måtte mødes om aftenen og tale tingene nærmere igennem. De sagde farvel og gik hver til sit.

Da avisbudet, som hed Peter, træt og forkommen kom hjem efter at have uddelt hele bunken af Haslev-Faxe Posten samt en masse reklamer fyldt med flotte og farvestrålende forslag til julegaver for alle aldre, kom hans lillesøster Ida farende. Hendes øjne strålede som små klare stjerner, og hun fortalte højlydt og begejstret sin bror om dagens store oplevelse: Hun havde været ude i haven, hvor hun legede med familiens dejlige hund, den fem år gamle schæfer Rollo.

- Og ved du så hvad? Sagde hun begejstret. – Pludselig begyndte Rollo at løbe rundt og rundt, og han gøede helt vildt, men det var en glad gøen, som om han legede med nogen. Og ved du så hvad?

Ida hoppede rundt og kunne slet ikke stå stille af bare iver.
- Så så jeg en nisse – altså det tror jeg nok. Jeg så noget rødt inde mellem buskene nede i baghaven. Ligesom en nissehue, så det MÅ have været en nisse, tror du ikke?

Peter smilede kærligt og overbærende til sin lillesøster. Det var egentlig sjovt, at hun stadig troede på nisser og på julemanden. Det var han da holdt op med for mange år siden.

Da han efter aftensmaden – boller i karry, uhm – gik ind på sit værelse for at vente på, at hans bedste ven Søren skulle komme, sad han længe og funderede over dagens mystiske oplevelser: Støde ind i noget, der ikke var der. Lysende stjerner fra postkassen. Fremmed musik. Og blafrende ? ? , ja blafrende hvad?

Den aften sad de to venner længe og talte om deres mærkelige oplevelser. De var ikke længere bange, men det var nu meget underligt alt sammen. Kunne for meget computerspil virkelig gøre én så tosset i hovedet? Det lød ganske bestemt ikke rart. Men hvad nu, hvis det IKKE var på grund af for meget computerspil?

Hvad nu, hvis det var noget, der virkeligt var sket? Men hvad skulle det så have været? Og hvad med nissen i haven? Var den virkelig, eller var det bare Idas fantasi?

-Hold nu op, sagde de to venner til hinanden. – Der findes ikke nisser og usynlige ting.

Men ligemeget hvad, kom de ikke nærmere en løsning denne aften, og de skiltes med et ”vi ses i morgen”.

Da Peter og Søren mødtes næste dag, blev de enige om, at de absolut ikke ville fortælle nogen om gårsdagens hændelser – absolut INGENTING. Sammen fulgtes de ad ind til klassens første time. Tysk. Dræbende kedeligt, men så kunne man da i det mindste sidde og småsove.

Endelig blev det frikvarter, og alle væltede ud i skolegården. Der havde endelig sneet i løbet af natten, så nu skulle der slås med sne. Måske kunne man komme til at give hende den nye pige fra parrallelklassen en vasker – bare en lille bitte én. Da de to venner forsigtigt sneg sig ind på pigen, vendte hun sig pludseligt om og sendte dem et strålende smil, og dér stod så to drenge med snebolde i hænderne og blodrøde i ansigterne.

- Hej, sagde pigen. – I ser ud som om, I har set et spøgelse, eller måske er i stødt ind i en nisse eller har set set julemanden komme i sin kane omgivet af en sky af stjerner?

- Øh! Hvad var det lige, du sagde?

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst