ByKopranen - ny butik på Gransangervej i Haslev

Tirsdag 4. december 2018 kl. 08:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

ByKopranen - ny butik på Gransangervej i Haslev
Hyggelig og indbydende - er vist rammende ord for Gitte Kopranens nye butik

ByKopranen - ny butik på Gransangervej i Haslev
Gitte Kopranens i sin butik
Ny forretning: På Gransangervej 10 i Haslev er der det sidste lange stykke tid blevet arbejdet. Den gamle carport er bygget om til en lille hyggelig butik. En butik med plantefarvet garn.

ByKopranen er navnet på butikken, og det er Gitte Kopranen som ejer den.

Hun køber ufarvet garn, som hun så farver i de skønneste farver. Alt er farvet med materialer fra naturen, f.eks. valnød, kraprod, bregne, lyng, gråbynke osv. Alle de planter der bliver brugt er farveægte, dvs. at farverne på garnet holder i ca. 30 år.

Planterne finder Gitte Kopranen i grøftekanter og på gåture med hunden og nogle bliver købt tørret - når der farves med valnød, kommer det fra Gittes forældres have.

Foran butikken står en stor gruekedel, og det er i den, at der bliver tryllet med farver og garn. Det er ikke storproduktion, da charmen også ligger lidt i at købe garn, som der ikke er uanede mængder af. Mange af kunderne i butikken synes netop, at det er fantastisk at kunne købe garn, som ingen andre har nøjagtig magen til.

- Jeg er helt vild med at lege med farver, og så strikker jeg. Denne kombi er perfekt, når man som jeg er tosset med garn. Jeg ville dø, hvis jeg ikke kunne strikke 2-3 timer om dagen, siger Gitte.

Udover at holde åben i ulige uger tirsdag kl. 14 til 18 og lørdag kl. 10 til 14, så holder Gitte også Knit And Coffee i det indbydende lokale.

Strikker og vender verdenssituationen
Knit And Coffee er ByKopranens bud på en strikkecafé. Her tilmelder man sig arrangementet på forhånd, da der er begrænset antal pladser. Sammen strikkes der over kaffekopper og lidt sødt, mens verdenssituationen vendes.

Skulle man være med i en strikkeklub, åbner Gitte også gerne butikken for et lukket arrangement.

- Hold nu op hvor har jeg mødt mange spændende kvinder på strikkecafeer. Det er så afslappende og inspirerende at være i selskab med andre ligesindede, siger Gitte Kopranen.

Gennem sommeren og efteråret afholdes der også farvekurser i haven. Her får deltagerne selv mulighed for, at farve garn til lige det de kunne tænke sig at strikke. Det er noget helt særligt, at gå hjem med et produkt man har haft gennem hænderne (næsten) fra bunden af.

- Når vi kommer over på den anden side af nytår, er tanken at jeg gerne vil afholde nogle workshops. Fra mit tidligere job, har jeg en del kontakter til forskellige designere. Det er altid skønt at lære noget nyt, og kan det så gøres i godt selskab - ja, så kan det næsten ikke blive bedre, siger Gitte med et stort smil.

Udover garn sælges der også opskrifter hos ByKopranen - eller det vil sige, der sælges strikke-kit. Et kit er et færdig sæt indeholdende opskrift og garn. De designs butikken forhandler er helt deres egne. Gitte samarbejder med en veninde - Janne Højfeldt, som er strikdesigner.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst