Kæmpe-truck besøger Waldemarsbo Efterskole

Mandag 3. december 2018 kl. 11:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kæmpe-truck besøger Waldemarsbo Efterskole
Faxe Ladeplads: Transportbranchens specialdesignede Volvo-truck med indbygget lastbil-simulator besøger på fredag Waldemarsbo Efterskole i Faxe Ladeplads.

Her kan eleverne prøve kræfter med chaufførjobbet og samtidig få viden om mulighederne bag rattet. Roadshowet er en del af kampagnen „Job i transport”, som 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) står bag.

Det landsdækkende roadshow har siden april 2016 besøgt folkeskoler, efterskoler, produktionsskoler og erhvervsskoler over hele landet for at give de unge et indblik i transportbranchen.

Fredag den 7. december lægger roadshowet vejen forbi Faxe Ladeplads og skal besøge Waldemarsbo Efterskole. Den store Volvo-truck indeholder blandt andet en simulator, der skal give et realistisk billede af oplevelsen bag rattet i en lastbil. Roadshowet har allerede besøgt over 400 skoler rundt om i landet, og mere end 20.000 elever har haft glæde af den specialdesignede Volvo-truck.

- Vi har virkelig gode erfaringer med at komme ud med trucken. Vi oplever, at eleverne synes, at det er en sjov og spændende måde at få kendskab til en branche på. Ved at eleverne selv får mulighed for at komme indenfor i førerhuset og prøve en tur i lastbilen tager vi dem ud af klasselokalet og giver dem en mere håndgribelig indsigt i jobbet som chauffør. Det kan øge kendskabet til transportbranchen, også for dem som allerede er afklaret med, hvad de skal efter 9.-10.klasse, siger siger Magnus Købke, der er projektchef i Transportens Udviklingsfond, og han fortsætter:

- Vi har nogle skoler, som vi skal besøge for fjerde gang, og køreplanen er fyldt op til og med marts 2020, hvor vi stadig har til gode at besøge mere end 120 skoler rundt om i landet.

En anderledes oplevelse
Baggrunden for roadshowet er manglen på arbejdskraft i transportbranchen. Om blot få år bliver der således brug for op imod 2.500 nye chauffører, og derfor har 3F, ATL og DTL-A siden august 2015 kørt image- og rekrutteringskampagnen „Job i transport”, som roadshowet er en del af.

Ud over at prøve kræfter med den populære lastbilssimulator kan eleverne også få en snak med unge chauffører om deres vej til førerhuset. Chaufførerne svarer på spørgsmål og giver eleverne en førstehåndsberetning om et job i transport. Der er desuden quizzer og øvrig information, som skal være med til at gøre op med fordommene og vise mulighederne i chaufførfaget.

- Når de unge sætter sig ind i lastbilen, bliver de imponerede over, hvordan der ser ud, og hvor meget plads der egentlig er. Jeg fortæller om transportbranchen og hvad det indebærer at være lastbilchauffør, og jeg viser musikvideoen ’Jeg leverer varen’, som mange af de unge kender fra Youtube.

- Vi har også produceret små film med unge i branchen, som eleverne kan spejle sig i. På denne måde får de unge en anderledes oplevelse, der giver dem muligheden for at se de mange facetter af transportbranchen, hvilket netop er formålet med roadshowet, fortæller Heine Schultz, der kører med rundt i lastbilen som konsulent i Job i Transport-kampagnen.

Job i transport
I regi af Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond er 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL og DTL-A gået sammen om kampagnen „Job i transport”, der skal forbedre lastbilchaufførers image og tiltrække flere til branchen.

Derudover har kampagnen fokus på at fastholde de nuværende transportarbejdere samt tiltrække ledige og samfundsgrupper, som i dag er underrepræsenteret i branchen. Det gælder f.eks. kvinder og nydanskere.

www.facebook.com/jobitransport/


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:

Glem nu ikke at fortælle de håbefulde unge chaufførkandidater, at de skal møde på job kl. 04:00 - 06:00 om morgenen.
P. Nielsen, 03-12-2018 17:44:40


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst