Julehistoriens første del

Mandag 26. november 2018 kl. 14:09

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Julehistoriens første del
Du kan bestemme hvordan den fortsætter....

Her præsenterer Haslev-Faxe Posten første afsnit i en julehistorie i fire dele.
Du kan være med til at bestemme handlingen ved at sende os dit forslag til andet afsnit på mail birgitta.carlberg@haslevfaxeposten.dk senest fredag 30. november klokken 8.30.

Du vinder en gavekurv til en værdi af 500 kr, hvis det er dit afsnit, vi vælger at bringe i uge 49. Og herefter gives bolden op til afsnit tre...


Julehistorien
Klokken var omkring halv-fem om eftermiddagen, og det var allerede mørkt. Lysene fra byens juletræ spejlede sig i den våde asfalt, og julestemningen var så småt ved at indfinde sig. Det havde unægtelig været nemmere at finde den helt rette juleånd frem, hvis det var nyfalden sne, der dækkede gader og stræder, men indtil videre var det kun vandpytter og visne blade, der pyntede på fortovet.

Butikkerne havde stadig åbent, og de juledekorerede vinduer strålede om kap i et orgie af glimmer, glitter og lyskæder. Her og der havde en enkelt nisse indfundet sig midt i lyshavet, og de lyste festligt op som små røde farveklatter midt i alt det gyldne.

Avisbuddet så slet ikke noget af alt dette. Han gik med bøjet hoved og skuldrene trukket op om ørerne, i et mislykket forsøg på at skærme lidt for den kolde vind. Han frøs, og fortrød et kort øjeblik at han ikke havde lyttet til sin mor og taget en varm hue på, da han gik. Men han ville jo ikke se totalt dum ud, hvis nu han tilfældigt skulle møde hende den nye pige fra parallel-klassen på vejen.

Han stoppede op et øjeblik og kiggede hurtigt op, som for at sikre sig, at pigen ikke lige pludselig var dumpet ned foran ham. Men der var intet andet på fortovet end et enkelt gadestativ, med damebluser hængende i forskellige farver.

Avisbuddet hankede op i trækvognen med ugens udgave af Haslev-Faxe Posten og koncentrerede sig atter om musikken, der strømmede ind i hans øre fra de små hovedtelefoner, der var proppet godt ind i øregangen på ham. Han traskede videre, igen med hovedet bøjet og øjnene rettet mod fortovet.

Bump! Avisbuddet mærkede at han var stødt ind i nogen. – Undskyld, røg det pr. refleks ud af munden på ham, samtidig med at han løftede hovedet, i forventning om at modtage et møgfald og en besked om at se sig ordentlig for og lade være med fylde hele fortovet. Men der var ikke nogen. Ikke et eneste menneske var at se. Ikke engang en hund. Eller en gadelygte eller endnu et gadestativ. Avisbuddet så sig forbavset omkring med åben mund. Jamen, han havde da så tydeligt mærket, at han var gået ind i nogen? Det var da mærkeligt. Han syntes da bestemt….men…..hmmmm…..nå, men der var jo tydeligvis ikke noget. Han rystede på hovedet, og var glad for, at der ikke var nogen, der havde set ham.

Lidt længere nede ad gaden drejede avisbuddet til højre på vej ned til villakvarterene. Ved det første hus stoppede han og tog en avis op fra trækvognen. Men idet han stak avisen ind gennem sprækken på postkassen, var det som om tusind små lyskrystaller blev skudt ud imod ham og op mod den sorte himmel, hvor de langsomt døde ud. Avisbuddet gloede. Hvad skete der?

Var der noget galt med ham? Først gik han ind i ting, der ikke fandtes og bagefter så han mærkeligt springe ud fra en postkasse. Hjertet hamrede i brystet på ham, og febrilsk hev han sin telefon op af lommen for at ringe til sin bedste ven. De havde sovet sammen natten i forvejen, og det var godt nok blevet sent, før de kom i seng. Selvom hans mor havde bedt dem om at slukke lyset, da hun selv var gået i seng ved 23-tiden, var der i hvert fald gået et par timer mere, inden de havde slukket for computeren, helt øre i hovederne af de mange timers spil ved skærmen. Havde hans mor ret, når hun sagde, at alt det computerspil var skadeligt? Var der nu sket en kortslutning i hans hjerne?

-Ja hallo, lød det lidt skingert i telefon. – Ja, det er mig, sagde avisbuddet stakåndet. – Du, det er altså helt vildt mærkeligt. Jeg er ude med aviser, og pludselig går jeg ind i noget der ikke er der og så kommer der lysende stjerner ud af en postkasse….. tror du….øøøh tror du….kan det være det der computerspil, der er røget ind i hovedet på mig?

Der var helt stille i den anden ende. –Halloooo? Sagde avisbuddet tøvende, nervøs for at hans bedste ven ikke troede på ham og havde afbrudt forbindelsen. –Ja, måske, lød det omsider forsigtigt i telefonen. –Jeg er også ude med aviserne….og du tror ikke på mig nu…men først var det som om, der kom noget helt andet musik ud af mine høretelefoner. Sådan ligesom noget kling klang-noget. Og bagefter var det ligesom der var noget, der blafrede om mine ører, men jeg kunne ikke se noget, sagde vennen.

-Fuck, sagde avisbuddet. –Ja, fuck, sagde vennen. – Hvad er det, der sker?© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst