Jørgen Larsen - 40 års forretningsjubilæum

Tirsdag 27. november 2018 kl. 07:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jørgen Larsen - 40 års forretningsjubilæum
40 år med forretning på Bækvej. Fra venstre Jørgen Larsen, butikschef Michael Smed, indehaver Brian Lindholm-Larsen og Kirsten Larsen

Jørgen Larsen - 40 års forretningsjubilæum
Brian Lindholm-Larsen
For 40 år siden åbnede el-installatør Jørgen Larsen og hans kone, Kirsten, forretning med salg af hårde hvidevarer og elartikler på Bækvej 9 i Haslev. Det fejres fredag den 30. november fra kl. 9 til 17.

Forretningen kom til fire år efter at Jørgen Larsen startede som selvstændig el-installatør. En virksomhed han drev fra Bråbyvej, men i 1978 købte ægteparret Bækvej 9, som nu blev virksomhedens domicil.

Og så besluttede de at der også skulle være en forretning med salg af hvidevarer, og alle andre former for elartikler. Den blev så indrettet i et lille lokale, og med Kirsten som daglig leder, samtidig med at hun tog sig af firmaets kontormæssige opgaver.

Siden er forretningen udvidet af flere omgange, og er nu en stor forretning - som oven i købet lige nu, er ved at blive endnu større, hvilket man kan se når jubilæet fejres.

Kirsten og Jørgen Larsens søn, Brian Lindholm-Larsen er, ligesom sin far, uddannet elektriker. Dog ikke i faderens firma, men i Næstved - og senere blev han også autoriseret el-installatør, og blev ansat i Jørgen Larsen A/S i 2007.

I 2011 startede man et generationsskifte, der var gennemført i 2014 - så nu er det Brian Lindholm-Larsen der ejer Jørgen Larsen A/S. Kirsten er helt stoppet i firmaet, men Jørgen kan ikke helt holde sig væk, som han udtrykker det med et smil på læben.

Han kigger jævnligt forbi, og kan da også give en hånd med, hvis der er behov for det - men ellers nyder Kirsten og Jørgen deres pensionisttilværelse med masser af aktiviteter - ikke mindst rejser.

- Vi holder meget af at rejse og opleve verden, siger Jørgen, og tilføjer at de nu altid har sørget for at holde ferie. Selv om man har en virksomhed, er det vigtigt, at man holder ferie - ikke mindst når man har mindre børn.

Brian, der er 42 år gammel, er gift med Janni og de har tre børn på 9, 6 og 3 år - to drenge og en pige - og nu er det Janni der står for virksomhedens kontor.

Herudover er der ansat en butikschef, seks elektrikere og en lærling. Og lærlinge har der været mange af gennem alle årene - faktisk har der altid været mellem 1 og 3 lærlinge i virksomheden.

Smagsprøver på Sous Vide
På jubilæumsdagen fredag den 30. november er der, fra kl. 9 til 17, demonstration af Sous Vide, og smagsprøver på mad tilberedt på denne måde.

Sous vide (fransk ord for vakuum) en tilberedningsmetode, hvor råvarerne pakkes i en egnet plastpose og tilberedes i vandbad ved en præcis temperatur typisk i længere tid end ved andre opvarmningsmetoder.

For at temperaturen fra vandbadet overføres optimalt til råvarerne, fjernes luften i posen inden den forsegles og deraf udtrykket „under vakuum”.

Især ved tilberedning af kød er sous vide populært fordi der kan opnås et perfekt resultat med en rød kerne uden at yderkanten er overtilberedt - men det kan man jo se og høre om - og smage på - på fredag...

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


En lille artikel i Haslev Posten, da Kirsten og Jørgen Larsen åbnede forretningen på Bækvej

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst