Fredslyset kommer til Faxe

Onsdag 28. november 2018 kl. 09:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fredslyset kommer til Faxe
For 20. gang bringer Sct. Georgs Gildet fredslyset fra Betlehem til Faxe.

Fredag den 30. november kl. 17.00 vil Sct. Georgs Gildet i Faxe, sammen med spejdere, atter bringe Fredslyset gennem byen. Der har hvert år været stor opbakning, og alle interesserede er velkomne til at møde op ved KFUM-spejdernes hytte på Stationsvej , hvorfra man går i fakkeltog kl. 17.

Sognepræst Kirsten Kjær Ohms holder en kort Fredslys-gudstjeneste i kirken kl. ca. 17.20.

Efter gudstjenesten kan alle få en flamme med hjem, hvis en flagermuslygte eller lignende medbringes. Det er blevet en tradition for flere, at man tænder advents­kransens lys med flammen fra Fredslyset.

- Det giver tryghed, at vi alle har fred med hinanden både på verdensplan og mennesker i al almindelighed indbyrdes. Det er vigtigt at minde hinanden om det og vise det. Derfor har Fredslyset stor betydning også i dagens Danmark, siger Liselotte Kannik-Marquardsen fra Sct. georgs Gildet i Faxe.

Fredslyset blev tændt ved det lys, som altid brænder i Fødselsgrotten i Betlehem, og dets bud-skab er: Fred på Jorden. Traditionen startede i Østrig i 1986, hvor et 10-årigt barn fløj til Betlehem for at tænde et lys og bringe det til Linz - og herfra til Wien og med alle togruter i Østrig.

Fællesskab, forståelse, fred og venskab
Spejderne gik ind i arbejdet i 1989, og når Fredslyset med fly kom til Linz, blev det bragt dels rundt i Østrig, og dels sendt med tog ud på Intercity-nettet i Europa, såvel mod øst som mod vest.

Siden 2003 har flammen i Danmark brændt i Sankt Laurentii Kirke i Roskilde, hvorfra den tirsdag den 29. november om aftenen føres til Roskilde Domkirke.

Her udleveres den ved en kort højtidelighed til de fremmødte, som kan tage flammen med hjem til videre udbredelse, og det er herfra den sendes ud i hele Danmark med intercitytog den 27. november.

Over hele Europa bruges både tognettet og privatbiler som fordelingslinjer, hvor Fredslyset, i form af en tændt flagermuslygte, transporteres i en sikringsbeholder. Modtagerne kommer så med deres egne lygter og overfører flammen hertil.

Det er i år 23. gang, flammen i Danmark spredes som et lys og symbol for fællesskab, forståelse, fred og venskab.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst