Nu skal kommunen have et ungdomsråd - igen

Tirsdag 27. november 2018 kl. 10:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu skal kommunen have et ungdomsråd - igen
Nyvalgt Ungdomsråd anno 2009

Nu skal kommunen have et ungdomsråd - igen
Sådan så det ud når Ungdomsredaktionen holdt redaktionsmøder på Faxe Bugten. Til venstre ses Line Larsen der var ansat af Fakse Kommune nogle få timer om måneden - hun var en fremragende tovholder for Ungdomsrådet
Gamle Fakse Kommune havde et Ungdomsråd - og også den nye Faxe Kommune havde et ungdomsråd, der dog blev nedlagt i 2012. Og hvorfor det egentlig blev nedlagt, fortaber sig lidt i fortidens tåger.

Men kommunen bør have et Ungdomsråd - eller Ungdomsbyråd om man vil. Det syntes i hvert fald Borgerlistens René Tuekær, hvorfor han på det seneste byrådsmøde stillede forslag om etablering af et Ungdomsråd.

Den idé var alle „byrødder” enige om, hvorfor det blev besluttet at sende forslaget til videre behandling i Børn- og Læringsudvalget. Med andre ord, er det nu op til dette udvalg at arbejde videre med forslaget, og senere præsentere et endeligt forslag for Byrådet.

René Tuekær havde ikke på forhånd lagt sig fast på hvor mange medlemmer Ungdomsrådet skulle have og hvilke aldersgrupper der kan sidde i Ungdomsrådet.

- Men umiddelbart kunne jeg da godt forestille mig, at det aldersmæssigt er fra 7. klasse til måske 24 år, siger René Tuekær, og tilføjer, at han håber på et Ungdomsråd hvori der både sidder folkeskoleelever, gymnasieelever, elever fra VUC og unge der er i gang med en håndværksmæssig uddannelse, så Ungdomsrådet bliver så bredt sammensat som muligt.

Han mener også at kommunen skal sætte personale af til at være tovholdere for Ungdomsrådet, ligesom der skal afsættes penge som Ungdomsrådet råder over. Det første Ungdomsråd havde én million kroner at gøre godt med - men dette beløb blev senere sat ned til 300.000 kr.

Mange fordele ved et Ungdomsråd

René Tuekær ser mange fordele ved at have et Ungdomsråd. Først og fremmest kan det bruges som høringspart, når „det rigtige” byråd og udvalg skal tage stilling til emner der handler om børn og unge - her er det rart med input fra den aldersgruppe det handler om.

Han finder det også vigtigt at give de unge indflydelse, at lære dem hvordan et demokrati fungerer, og være med til at gøre de unge mere politisk interesserede.

Målet er at et Ungdomsråd kan komme op at stå i 2019, og de penge der skal bruges i den forbindelse, mener René Tuekær man bør kunne findes indenfor det eksisterende budget.

Da der var et Ungdomsråd i den gamle Fakse Kommune, stillede Faxe Bugten iøvrigt nogle sider til rådighed for dette udvalg én gang om måneden.

Her kunne „Ungdomsredaktionen”, som den blev kaldt, fortælle om Ungdomsrådets arbejde, og iøvrigt behandle de emner der optog kommunens unge borgere.

Kommer Ungdomsrådet op at stå, stiller Haslev-Faxe Posten gerne et antal sider til rådighed for Ungdomsrådet - samt plads på faxenyt.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst