16-årige Natasha fra Faxe sender en hilsen fra Peru

Mandag 19. november 2018 kl. 15:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

16-årige Natasha fra Faxe sender en hilsen fra Peru
Udvekslingsstudenter ved Machu Picchu

16-årige Natasha fra Faxe sender en hilsen fra Peru
Natasha sammen med en nuttet Alpaka
Mit navn er Natasha Søgaard. Jeg er 16 år gammel, født og opvokset i Faxe og lige nu er jeg udvekslingsstudent i Peru i byen Ica med Rotary.

Jeg havde i et par år, før min udveksling, gået med tanken om udveksling var noget for mig. Min far og morbror er med i den lokale klub, Faxe Rotary klub, og igennem dem havde jeg hørt lidt om udveksling.

For at se, hvad udveksling gik ud på, havde vi for 3 år siden en pige fra Brasilien, og for 2 år siden en pige fra Mexico boende hos os. Det gjorde kun, at mit ønske og min interesse blev større.

Grunden til jeg gerne ville være udvekslingsstudent var, at jeg altid har elsket at rejse og opleve nye kulturer. Derudover ville jeg også gerne lære et nyt sprog, og få en omgangskreds fra hele verden.

Jeg ansøgte sidste år til min lokale Rotary klub, og efter et interview blev jeg godkendt. Det er sådan, at når man har sin udveksling med Rotary kan man ikke selv vælge, hvilket land man kommer til at tilbringe sin udveksling i. Man laver en liste med 5 ønsker, og så vælger Rotary. Jeg var så heldig, at jeg fik opfyldt mit første ønske, hvilket var Peru.

Den 24. juli ankom jeg til Peru sammen med 3 andre danske udvekslingsstudenter fra Rotary. Jeg blev modtaget af min skønne værtsfamilie, som består af mine forældre og 2 søstre.

Min ene søster rejste dog i starten af august til Schweiz, hvor hun tilbringer sin egen udveksling. Mine værtsforældre, og generelt folk i Peru, snakker næsten ikke noget engelsk.

Det har kun gjort, at jeg lærer spansk meget hurtigere. Jeg kan nu allerede forstå meget mere og have samtaler.


Hvis man gerne vil lære en masse om sig selv og vokse som menneske...
Jeg bor i byen Ica sammen med min familie. Det er en større by med omkring 237.000 indbyggere. Her i Peru går jeg i skole, tilbringer tid sammen med mine venner og familie og oplever alt hvad dette skønne land, har at byde på.

Min familie har været rigtig sød til at tage mig med på små ferier til forskellige byer. Derudover er vi, i Peru, omkring 80 udvekslingsstudenter, som allesammen er med Rotary.

Vi var fra den 20. september til den 4. oktober på en rundrejse i nogle af de større byer i det mere sydlige Peru, i 2 uger. Vi besøgte Cusco, Arequipa, Colca og Puno.

Det var utroligt spændende, og vi så en masse fantastiske ting. Derudover var det også fantastisk at tilbringe tid sammen med de andre udvekslingsstudenter.

Jeg ser stadig frem til 3 større rundrejser, som jeg skal på med Rotary. Jeg skal til det nordlige Peru, Iqiutos som ligger i junglen og i min egen by, Ica.

Jeg kan kun anbefale at overveje et udvekslingsår, hvis man gerne vil lære en masse om sig selv og vokse som et mennesker. Derudover får man fede oplevelser for livet, og møder nye mennesker fra over hele verden.

Det er et udfordrende, men fantastisk år, som jeg er meget taknemlig for, at Faxe Rotary klub, og mine forældre, er med til at gøre virkeligt.


Natashas familie i Peru

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst