Hjælper mennesker og dyr - fra elefant til kanariefugl

Tirsdag 20. november 2018 kl. 09:32

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hjælper mennesker og dyr - fra elefant til kanariefugl
Liss Hervard

Lille Spjellerup: Gennem hele sit liv har Liss Hervard arbejdet som sygeplejerske, men samtidig er hun også alternativ behandler - både for mennesker og dyr.


Liss er således uddannet zoneterapeut, og senest er hun uddannet inden for muskulær zoneterapi. I den behandlingsform starter hun med almindelig massage, hvorved hun lokaliserer de problemfyldte områder i kroppen - og så tager hun fat på den egentlige behandling, der foregår med zoneterapi - altså med behandling under fødderne.

Inden for zoneterapien er Liss Hervard RAB - altså Registreret alternativ Behandler, hvilket er klientens sikkerhed for en grundig uddannelse samt løbende efteruddannelser.

Bach Blomsterremedier
I mange år har Liss Hervard også tilbudt behandlinger gennem Bach Blomsterremedier - behandlinger af såvel mennesker som dyr.

Bachs Blomstermedicin er behandling med udtræk af bestemte vilde planter og blomster. Behandlingen blev udviklet af den engelske læge Edward Bach (1886-1936).

Tankegangen bag Bachs Blomstermedicin er, at følelsesmæssige eller mentale tilstande, som f.eks. angst eller bekymring, svækker kroppens modstandskraft, så man er mere modtagelig for sygdom.

Bach hævdede, at han kunne fornemme særlige svingninger eller frekvenser i blomster og planter. Ved brug af denne fornemmelse udvalgte Bach en række blomster og planter i naturen, som han mente har en gavnlig effekt på de følelsesmæssige eller mentale tilstande, Bach så som årsagen til sygdom.

Det er mange år siden Liss Hervard gennemførte uddannelsen i Bach Blomstermedicin, og hun fortæller at rigtig mange mennesker og dyr har haft stor glæde af de behandlinger hun har tilbudt.

Og nu bliver behandlingerne af dyr - specielt heste, hunde og katte - endnu bedre, for Liss har netop gennemført en kursusrække i disse dyrs adfærd.

Det er Bach Foundation i Danmark der har stået for kursusrækken, og med dansk dyrlæge som underviser.

- Et fantastisk godt kursusforløb, hvor man virkelig lærte en masse om hunde, katte og hestes adfærd, så man endnu bedre kan sammensætte den helt rigtige behandling, siger Liss Hervard.

Og så indskyder Liss, at hun altid spørger ind til om dyret har været til dyrlæge, så man er helt sikker på at det ikke er af fysiske årsager, at hunden, katten eller hesten reagerer på en uhensigtsmæssig måde.

Liss Hervard kommer meget gerne ud til foreninger, klubber, stutterier eller lignende, og fortæller om hvordan Bach-remedierne kan bruges til såvel dyr som mennesker.


Hjælper mod nytårsfyrværkeri
Tiden for nytårsaften nærmer sig med hastige skridt - og det er en tid mange hunde- og katteejere - og for den sags skyld også hesteejere - ser frem til med gru.

Rigtig mange dyr bliver nemlig panisk bange for kanonslag og anden form for fyrværkeri, og det er jo skrækkeligt at se hvor bange vores dyr kan blive. Man føler sig magtesløs.

Men der er hjælp at hente. Man kan lydtræne sin hund, kat eller hest. Flere steder kan man købe cd mv. med lyde af fyrværkeri, og det hjælper da også en del dyr.
Man kan også få beroligende medicin til sin hund eller kat - eller også kan man få Bach Blomsterremedier til dem - og det virker, forsikrer Liss Hervard.

Man kan læse mere på hjemmesiden www.lissluna.dk - og husk der er to s’er i Liss.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
- Paraplyen: Foredrag om sundere kost på en nem måde
- Brag af en fest markerer sidste skoledag
- Karise blev pænere
- Fortsat mange der vælger Midtsjællands Gymnasium
- PostNord åbner udlevering i Terslev og Dalby
- Børne- og ungeafdelingen holder lukket
- Ta' på hornfisketur på Haslev Sportsfiskerforening
- Halfest i Faxe 2019 - back to basic
- Åbent alle dage? Kun med din hjælp...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst