To akutpladser står ikke mål med udfordringen

Mandag 12. november 2018 kl. 10:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

To akutpladser står ikke mål med udfordringen
Indlæg af:
Anne Camilla Meyer,
Medlem af Faxe Byråd,
Socialdemokratiet


Vi vil ikke „down-size” - 2 akutpladser står ikke mål med udfordringen
Du skal kunne stole på kvaliteten - du skal føle dig tryg og i kompetente hænder.
Gratis akutpladser er drøftet på flere møder i Senior og Sundhedsvalget. Men sagen skulle løftes til byrådet før vi (S og SF) fik opbakning og akutpladser bliver gratis. Dermed vil du ikke opleve prismæssig forskel på en sygehusindlæggelse og akutpladsen i kommunen. Det er vi glade for på dine vegne.

Men vi er ikke glade for den flytning og begrænsning akutpladserne i samme åndedrag risikerer at blive udsat for - og som der forud byrådsmødet på torsdag, viser sig flertal for. Derfor har vi igen løftet sagen til byrådet. På seneste byrådsmøde stemte det borgerlige flertal for, at begrænse og flytte akutpladserne væk fra den øvrige rehabilitering på Grøndalscentret i Haslev. I stedet skal akutpladserne ligge på et Plejecenter, Lindevejscentret i Faxe. Det synes vi er en MEGET dårlig ide.

Der er ikke noget galt med Lindevejscentret som Plejecenter. Men i vores øjne kan der for borgere og medarbejdere ikke etableres gode akutpladser på Lindevejscentret.

Vi er udfordret på såvel tilbud som kvalitet i vores nære sundhedsvæsen. Der er ikke skyggen af tvivl om, at vi lokalt skal opruste - vi skal kunne mere, for flere, langt billigere og tæt på din bopæl. Så synes du, det lyder fornuftigt at begrænse og flytte akutpladserne ind på et plejecenter?

Vi mener, at vi ikke bør gemme akutpladserne af vejen under uegnede forhold. Vi skal opruste og være modige - fordi det skylder vi dig og vores gode medarbejdere!

Hvis de nære akutpladser og akutteamet skal bruges i stedet for en sygehusindlæggelse, så skal du (og din læge) kunne stole på, at kommunen leverer en mindst lige så god kvalitet på en akutplads af akutteamet, som hvis du blev indlagt på sygehus. Det kræver viden i kommunen, højere faglig kompetence i fx hjemmesygeplejen samt investering i egnede sundhedslokaler og prioriteret organisering.

Undskyld mig - men i den sammenhæng er Grøndalscentret i Haslev og Sundhedscentret i Faxe, hvor der er etableret gode lokaler og unikke tværfaglige muligheder, langt at foretrække til akutstuer - end to små utidssvarende plejeboliger for enden af en gang på et ældre plejecenter.

Vi vil ikke „down-size” og gemme akutteamet af vejen i uegnede lokaler. Det giver ingen mening, at begrænse fleksibiliteten og spolere tværfagligheden på Grøndalscentret.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst