Alle gode gange tre...

Mandag 5. november 2018 kl. 10:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Alle gode gange tre...
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF, Faxe Byråd
Prins Buris Vej 19
4653 Karise


I forrige byrådsperiode oplevede DF to gange at forslag ifm. spildevandsrensning i det åbne land af administrationen blev betragtet som værende i strid med lovgivningen, hvilket utvivlsomt var medvirkende til at de ikke blev vedtaget politisk.

Begge tilfælde blev efterfølgende forelagt de øverste myndigheder på området, dvs. Miljøministeren og Miljøstyrelsen. Med hhv. svaret på Spm 564, og brev af 22. december 2016 blev det bekræftet at der ikke var noget juridisk problem, desværre for sent til at ændre sagernes udfald.

Teknik- og Miljøudvalget behandlede i august 2018 DF’s forslag om at undlade/tilbagetrække påbud om forbedret spildevandsrensning for ejendomme mere end 750m fra recipienten, med henvisning til den af Orbicon for Slagelse Kommune udarbejdede rapport „Belastning fra spredt bebyggelse til vandløb” hvor det fastslås at udledning fra ejendomme mere end 750m fra recipienten ikke har nogen effekt på denne.

En sådan afstandsbegrænsning anvendes allerede i Slagelse, alligevel blev forslaget i Faxe betegnet som ”ikke i overensstemmelse med lovgivningen” og efterfølgende nedstemt i byrådet d 13. september 2018.

For tredje gang blev der rettet henvendelse til Miljøstyrelsen, der efter 8 ugers grundig overvejelse nåede frem til at man forventede at kommunalbestyrelserne overholder lovgivningen! Dette er en ganske rimelig forventning, men det er jo netop Miljøstyrelsens eget privilegie at afgøre hvorvidt et tiltag eller forslag rent faktisk er lovligt eller ej, hvorfor det intetsigende svar er fulgt op med at rette spørgsmålet direkte til Miljøministeren, hvilket er sket i form af Spm. 124 af 29-10-2018.

Svaret vil afklare i hvilken grad kommunerne her har en mulighed for at undlade påbud der har store omkostninger for ejerne, og ingen eller ringe betydning for miljøet.

Det vil endvidere afgøre om DFs forslag for tredje gang er blevet uberettiget betegnet som lovstridigt, uden substantiel underbygning af påstanden - en bekymrende tendens for den demokratiske proces.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hykleri eller mangel på samarbejde?
- Ja, man tror det er løgn - replik til Leif Jenseen
- Man tror det er løgn...
- Elbiler, hvad gør man selv?
- Skal politiet på Sjælland blive holdende i garagen?
- Respekt for en politisk modspiller
- Tak kære forældre i Haslev, Faxe og omegn
- Værdiforringelse på grund af lokalplan
- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst