Faxe Kommune har fået ny hjemmeside

Fredag 2. november 2018 kl. 10:13

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Kommune har fået ny hjemmeside
Susanne Søhuus, her sammen med webmaster Niels Weiglin, var én af syv testpersoner, som prøvede kommunens nye hjemmeside, inden den gik i luften torsdag eftermiddag

Torsdag den 1. november gik Faxe Kommune i luften med en spritny hjemmeside. Målet er at skabe en mere tilgængelig hjemmeside, som man også kan bruge på smartphone og tablets.

Et kæmpe søgefelt ligger øverst på Faxe Kommunes nye hjemmeside.
Og lige under ligger otte hovedindgange, som borgere i kommunen og andre interesserede hurtigt kan danne sig et overblik ud fra.

Informationerne på hjemmesiden skal findes nemt og hurtigt. De skal være søgbare, og de skal være tilgængelige og forståelige, hvis man selv surfer rundt på siden, så man skal bruge færrest mulige klik på at nå frem til målet.

Og så skal man kunne bruge Faxe Kommunes hjemmeside, uanset om man er på pc, smartphone eller tablet. Det kan man nemlig ikke med den nu seks år gamle hjemmeside, som bliver kørt ud på de evige jagtmarker i cyberspace til fordel for den nye side.

- Vi lever i en digital tidsalder, hvor overskuelig og hurtig adgang til digitale løsninger, er afgørende for den oplevelse, vi har på nettet. Og vi vil gerne have, at borgerne har en god oplevelse af vores hjemmeside, og at de hurtigt finder det, de skal bruge. Derfor håber jeg også, at borgerne i Faxe Kommune synes, at vi rammer rigtigt med vores nye hjemmeside, siger borgmester Ole Vive.

- Mere end 600 borgere fra borgerpanelet gav sidste år deres besyv med om Faxe Kommunes hjemmeside. De gav bud på, hvad de syntes var godt og skidt. Det har hjulpet os i vores arbejde med den nye hjemmeside. Desuden har et lille panel af otte borgere testet vores nye hjemmeside kort før lanceringen. De synes overordnet, at siden er god, tilføjer borgmesteren.

En god håndfuld redaktører og webskribenter har knoklet i ugevis for at fylde den nye hjemmeside med præcis det indhold, som Faxe Kommune ved, der er søgning og efterspørgsel på.
Og selvom siden nu er online og klar til brug, vil der fortsat blive rettet til og justeret - måske endda tilføjet helt nyt indhold, i takt med at behovet opstår.

Faxe Kommune følger den internationale standard W3C, som tilsiger, at man følger fire principper for tilgængelighed: Den skal være opfattelig, anvendelig, forståelig og robust.

Hjemmesiden er, ligesom den tidligere, udviklet i open source teknologi, hvilket betyder at kommunen ikke skal betale for løbende softwarelicenser.© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- 4’eren i Freerslev med rammende toner og billeder
- Ildsjæle - i Red Barnet Faxe
- Forårsudstilling hos Blomstermaleren
- Verdens Gang - i en god sags tjeneste
- Nu varer det ikke længe før Torvedagene starter
- Nu kører polermestrene også her i området
- Kæmpe jubilæumsshow i Faxe Musikkolen
- Kæmpe loppemarked i Rønnede nu på søndag
- Ib Elberg: 30 år med Din Tøjmand i Faxe
- Kæmpe lastbiltræf i Dalby - i miniformat
- Løbeklubben Sibirien samler skrald - vil du hjælpe?
- Haslev TT har opvisning
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst