Nu har Mænds Mødesteder deres eget hus i Haslev

Tirsdag 6. november 2018 kl. 08:13

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu har Mænds Mødesteder deres eget hus i Haslev
Mange er klar til at give den en skalle når bygningen skal sættes i stand. Bl.a. bestyrelsen: (fra venstre) Preben Mack, Flemming Andersen, Erik Damgaard Jensen, Torben kastholm, Poul Erik Jørgensen, John Nordby Hansen. Bestyrlsesmedlem Olav Egelund var ikke til stede da billedet blev taget

Rigtige Mænd: Det seneste års tid har der været arbejdet med etablering af Mænds Mødesteder i Haslev, og i februar måned blev der stiftet en forening - der nu har deres eget hus på Houmannsvej 3 i Haslev.

Eller næsten deres eget hus - for Mænds Mødesteder lejer huset af AOF Øst. Oprindeligt var huset kontorbygning til et savværk, og mange vil huske huset som Otto Petersens radioforretning.

Senest har huset været brugt af en tømrermester til opmagasinering - og man må så absolut sige, at det trænger til, ikke én, men mange kærlige hænder.
Og de hænder er klar til at tage fat, fortæller formanden Torben Kastholm, så i løbet af en til to måneder, skulle huset være gennemrenoveret og klar til brug.

Det koster naturligvis mange penge at sætte huset i stand, men Mænds Mødesteder har modtaget 10.000 kr. fra Lions Haslev og 15.000 kr. fra Faxe Kommune - og dertil kommer, at Flügger i Haslev donerer al den maling der skal bruges i huset.

Ud over dette har de fået hjælp af Bygma i Haslev, Superbrugsen i Haslev og Dalby, Dana Lim, AOF Øst ligesom Sparekassen Sjælland i Haslev har skænket et helt spisestuemøblement til Mænds Mødesteder - og endelig har Velux Fonden skænket 75.000 kr. til indkøb af maskiner.

Torben Kastholm fortæller at der er indkøbt maskiner så der kan etableres et træværksted og et metalværksted - og meningen med Mænds Mødesteder er da også, at man kan komme og arbejde med sine hænder.

Rigtigt mandearbejde - eller i hvert fald et sted hvor man samles om den slags - er en mangelvare synes mange af foreningens medlemmer.

Så når huset er blevet sat i stand, vil man kunne hygge sig med rigtigt mandearbejde ved drejebænkene - men også hygge sig i slyngelstuen, og lade værkstedshumoren florere...


Et godt fællesskab - kun for mænd

Ud over at hygge sig med håndværksmæssige opgaver, er meningen også at være med i et godt fællesskab - kun for mænd.

For mange er det svært, at stoppe på arbejdsmarkedet. At gå fra fuld beskæftigelse til... ingenting - og her kan Mænds Mødesteder være med til at forhindre, at man synker helt sammen på sofaen.

Selv om der er indkøbt maskiner til træ- og metalværkstedet, betyder det ikke, at den kun er den slags man kan lave. Hvis der kommer nogle og har lyst til at tage ud at fiske, men have huset på Houmannsvej som samlingssted, så vil det også kunne lade sig gøre. Alle skal være velkomne, lyder det fra bestyrelsen.

Men her og nu handler det om at få gjort huset i stand, og det kræver, som nævnt, noget af en indsats. Selv om foreningen har fået mange penge doneret, så står der dog mere på ønskesedlen - blandt andet nye vinduer og yderdøre. Så kender du nogen, der vil hjælpe med dette, så hører Mænds Mødestder meget gerne fra dem.

Man er altid velkommen til at kigge indenfor og få en snak. Der vil være nogle i huset de fleste dage - og ellers kan man kontakte formanden Torben Kastholm på tlf. 4244 0315 eller bestyrelsesmedlem John Nordberg Hansen på 2869 8141.

Du kan læse mere om Mænds Mødesteder på hjemmesiden www.mmdanmark.dk. På forsiden er der generel information om Mænds Mødesteder i Danmark, og med et enkelt klik kan man komme ind på Haslevs egen underside.

Og vil du have den direkte vej til Mænds Mødesteder i Haslev er adressen www.mmdanmark.dk/haslev/forside

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Sigurd Barrett fortæller bibelhistorie i Faxe Kirke
- Gyserfilm optaget i Haslev vises nu i Haslev Bio
- Vil du være med til at starte et rytmisk kor?
- Brøderup Efterskole inviterer til det traditionelle julemarked
- Visevennejulehygge...
- Hjælper mennesker og dyr - fra elefant til kanariefugl
- Julepynt og juletræer på Freerslevvej
- Færdselskontrol med stort udbytte
- Nu åbner julestuen hos Lis Løvdahl i Dalby
- Marjatta inviterer til årets julebasar
- Flügger i Haslev udvider med malerarbejde
- Motion, popcorn og varm cacao med FDF i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst