12 mænd med Prostata-kræft står frem

Tirsdag 6. november 2018 kl. 09:10

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

12 mænd med Prostata-kræft står frem
Svend Erik Bodi - fotograf: haslefoto.dk
Faxe Sundhedscenter: Frem til den 20 december vises PROPA’s landsdækkende fotoudstilling „12 mænd står frem” på Faxe Sundhedscenter.

Udstillingen er en unik fotoudstilling om at leve med Prostatakræft. Fire anerkendte fotografer har hver især portrætteret tre danske mænd, der fortæller om liver med prostatakræft.

Udstillingen hedder „12 mænd står frem”, og 12-tallet fortæller at der hver dag er 12 mænd der får diagnosen „Du har Prostatakræft”.

Mød en af mændene
Onsdag den 21. november kl. 10 til 12, vil en af de portrætterede være til stede ved udstillingen, for med egne ord at fortælle om livet med prostatakræft, samt svare på eventuelle spørgsmål.

En af de portræterede mænd er Svend Erik Bodi, der fortæller at man vil etablere en gruppe i Faxe Kommune af mænd med prostatakræft og de forsøger at få et samarbejde med lokale foreninger med samme målgrupper, så man i fællesskab kan hjælpe de mennesker, og deres pårørende, der er ramt af prostatakræft.

En operation for prostatakræft fjernede alle kræftceller hos 71 årige Svend Erik Bodi, men betød samtidig, at han fik svært ved holde på vandet og blev impotent. Her tre år senere har han fået hjælp til at håndtere følgerne, og han lever nu et godt og aktivt liv.

Selvom det for mange er tabubelagt at tale om impotens og om at være tvunget til at gå med ble, så mener Svend Erik Bodi, at det er vigtigt at turde sætte ord på problemerne.

- Jeg oplevede hurtigt, at jeg langt fra var alene. Pludselig var der andre, der fortalte om deres udfordringer, og det gjorde det lettere at håndtere, siger Svend Erik.

Det hele startede for tre år siden. Svend Erik havde talt med en mand, der var uhelbredeligt syg af prostatakræft. Hans sygdom var blevet opdaget, da han gik til lægen med ondt i skulderen. Det viste sig, at skulderproblemerne skyldtes prostatakræft, der havde spredt sig til knoglerne.

Det fik Svend Erik til at opsøge sin egen læge, da han også havde ondt i skulderen. Svend Erik blev undersøgt grundigt, og det viste sig rent faktisk, at han også havde prostatakræft. Kræften havde heldigvis ikke spredt sig - og det med skulderen havde intet med kræften at gøre.

- Jeg var forberedt på det, da jeg fik diagnosen. Jeg har altid været optimist og har faktisk ikke haft mange søvnlæse nætter over det. Jeg har den indstilling, at det her, det kommer jeg over. Det er ikke noget, jeg dør af, og det har jeg desuden også lovet mit barnebarn, siger Svend Erik med et stort smil.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Ambulance 30 minutter om at nå frem til alvorligt styrt i Tour de Haslev
- 15-årige Tobias Svarre fra Faxe vandt Tour de Haslevs motionsløb
- Rundvisning på sclerosehospitalet
- Rundkørslen i Faxe afspærres
- Nyt tilbud til børn med angst
- Lørdagsmarked i Karise Permatopia
- Storsejr til Faxe Tennis Klub i herrernes 4. division
- Byfesten i Karise var endnu en gang en succes
- Dalby marked nu på lørdag
- Vikinger godt på vej til et Danmarksmesterskab - igen
- Gud hvor det swinger i Hylleholt Kirke...
- Hylleholt Kirke lukker
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst