Er Dalby bare et hul i jorden?

Tirsdag 30. oktober 2018 kl. 09:25

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Er Dalby bare et hul i jorden?
Indlæg af:
Signe Grønbech,
Dalby


Er Dalby bare et hul i jorden? Det fristes man måske til at tro, hvis man tager en tur på Karisevej. Men men men. Under overfladen på den lille by syd for Køge og nær motorvejen gemmer sig faktisk et blomstrende foreningsliv, dejlig natur lige om hjørnet og et spirende fælleskab blandt byens borgere.

Jeg hedder Signe og er flyttet til Dalby med min familie i 2016. Jeg havde aldrig forestillet mig at skulle „ud på landet” at bo, men som for mange andre, ændrede prioriteterne sig, da der kom børn til.

Det er ingen hemmelighed, at det tog noget tid for mig at falde til hernede og det var da også en kamel at sluge, da vi måtte investere i bil nr. 2. Som tiden er gået er jeg dog blevet oprigtig glad for at bo her og kunne faktisk ikke ønske mig det anderledes. Noget af det bedste jeg gjorde, efter vi flyttede til byen, var at melde mig ind i Dalby og Omegns Borgerforening.

Med indmeldelsen blev jeg en del af et fælleskab af passionerede Dalby-borgere, som tog imod mig med åbne arme. Vupti - så havde jeg allerede et netværk i Dalby og en naturlig interesse i at være med til at skabe lokalmiljø.

Selvom det kan være svært at presse frivilligt arbejde ind i en hverdag med fuldtidsjobs og små børn, møder jeg fuld forståelse fra foreningens medlemmer, hvis jeg må misse et møde eller ikke kan deltage i et af foreningens arrangementer.

Når man flytter til en lille by, hvor man hilser på folk på gaden og smalltalker i Brugsen, er det bare skønt at være en naturlig del af noget, der samler mennesker i de fysiske rammer, som vi alle betegner som „hjem”. I Dalby og Omegns Borgerforening føler jeg faktisk, at jeg er med til at gøre en forskel ved at skabe et dejligt sted for vores børn at vokse op.

Har du lyst til at høre mere om foreningen eller måske deltage (uforpligtende) på vores næste bestyrelsesmøde den 21. november, er du meget velkommen til at skrive os på: mia@dalbyborgerforening.dk.

Jeg kan jeg klart anbefale at blive en del af foreningen. Vi griner, hygger os og står klar med åbne arme til at tage imod nye medlemmer, som vil være med til at skabe lokalmiljø i området. man kan regne med ca. 10 møder og 2-8 arrangementer årligt.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hykleri eller mangel på samarbejde?
- Ja, man tror det er løgn - replik til Leif Jenseen
- Man tror det er løgn...
- Elbiler, hvad gør man selv?
- Skal politiet på Sjælland blive holdende i garagen?
- Respekt for en politisk modspiller
- Tak kære forældre i Haslev, Faxe og omegn
- Værdiforringelse på grund af lokalplan
- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst