Færre sygehusansatte vil gå ud over patienterne

Mandag 29. oktober 2018 kl. 10:58

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Færre sygehusansatte vil gå ud over patienterne
Indlæg af:
Eddie van Lüthje
Svinget 5
Faxe Ladeplads


Flere patienter betyder færre sygehusansatte. Det lyder ikke logisk i en patients ører. Men det er Region Sjællands eneste svar på misbalancen mellem stigende udgifter og færre penge i kassen.

- Vi må sige farvel til mange gode medarbejdere, og det er vi kede af. Samtidig er det klart, at sådanne reduktioner ikke kan undgå at gå ud over den service, vi kan yde vore patienter. Det er en trist og hård tid for alle, siger regionrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

Et underskud på Region Sjællands 2019-budget på grund af flere patienter med mere komplicerede sygdomme og den dyrere sygehusmedicin, betyder massive besparelser og altså fyringer. Derudover har Sjællands Universitetshospital Roskilde/Køge et efterslæb fra 2018-budgettet, der ligeledes giver en mavepuster til regionens økonomi.

Som patient gennem det seneste lille årti, med fem blodpropper i hjernen, to kræftoperationer og nu tre ugentlige dialysebehandlinger, har jeg besøgt de fleste af Region Sjællands hospitaler. Jeg har kun positive erfaringer, hvad angår personalets professionalitet - og ikke mindst deres enorme empati over for deres patienter.

Det har gennem årene hele tiden imponeret mig at personalet , trods deres arbejdsbyrder, næsten altid har haft overskud til et smil, og når man var ramt af angst og opgivenhed, kunne bruge kostbare minutter på at give en livs-troen tilbage. Senest på Universitetshospitalet i Roskilde, hvor der ofte er ekstra tryk på, når en sygeplejerske er syg eller på kursus. Ja, så løber de andre bare det hurtigere. Men uden at glemme smilet.

Der må være en naturlig grænse for hvor hurtigt og hvor længe man kan løbe, bare lidt stærkere og endnu engang bruge lidt kortere tid per patient, uden at miste sin egen selvrespekt og patienternes tillid. Regeringens sundhedsplaner mangler både penge og patientrespekt, og det kan i længden ikke bare tørres af på en stadigt mindre gruppe af hospitalsansatte.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Skal Faxe Kommune eje oversøiske aktier?
- Bus 630R fortsætter uændret i 2019
- Stødende, Haslev, Faxe og lysende standere
- Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør
- Hvad skal der ske med rute 630R fra Faxe Ladeplads?
- To akutpladser står ikke mål med udfordringen
- Ungdomsråd - ja tak
- I strid med egne regler
- Alle gode gange tre...
- Kære borgere i Faxe by og Faxe Ladeplads
- Om seniorbofællesskab
- Er Dalby bare et hul i jorden?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst